Hoppa till sidans innehåll

Organisation


Svenska Flygsportförbundet (FSF) är ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet. Vi har en organisationsform som avviker lite jämfört med de flesta andra specialförbund. Av historiska orsaker är nämligen de olika flygsporterna inom Flygsportförbundet samlade i åtta grenförbund.

Våra cirka 370 klubbar med cirka 18 125 medlemmar är direktanslutna till FSF och även anslutna till ett eller flera grenförbund (om flera flygsporter utövas i samma klubb).

Våra distrikt arbetar med flygsportfrågor på regional nivå.

Svenska Flygsportförbundetomsätter knappt 4 miljoner kronor årligen.

Internationellt

FSF är ansluten till Fédération Aéronautique Internationale(FAI). FAI arbetar främst med tävling på internationell nivå. FAI bestämmer över de internationella tävlingarna och tävlingsreglerna. FAI:s arbete är uppdelat i tekniska kommissionern. Varje kommission arbetar med en specifik gren eller ämnesområde, till exempel modellflyg, fallskärm eller medicinska frågor. Det är våra grenförbund som är aktiva i kommissionerna.

Uppdaterad: 25 APR 2018 10:32 Skribent: Lova BANNISTER

Framåt för fler i rörelse


Webbshop

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

 

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Box 7819
103 96 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 10 476 54 71
E-post: This is a mailto link

Se all info