Idrottslyftet – öppna dörrarna för fler och behåll fler längre

idrottslyftet

Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden 2016 - 2019:

Syfte

Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Mål

Att samtliga SF (ex Svenska Flygsportförbundet), utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7 - 25 år.

Utvecklingsinsatserna ska vara i linje med RF:s anvisningar för barn och ungdomsidrott och leda till att svensk idrott utvecklas, samverkar med andra aktörer och ger goda möjligheter att idrotta i förening.

Idrottslyftet ska inte vara en egen verksamhet utan det är medel för att utveckla föreningsidrottens 7-25 års verksamhet i linje med den av svensk idrott beslutade strategiska inriktningen enligt idrottens strategiarbete.

LOK-redovisande föreningar kan få medel att utveckla sin 7-25 års verksamhet

• LOK redovisande föreningar kallas till årligt idrottslyftskonferens (2018 sker det 20-21 januari). På konferensen redogörs för flygsports utvecklingsplan och hur vi kan förverkliga den tillsammans. Föreningarna har även möjlighet att få oss att förändra planen för kommande år om de har bra framtidsplaner inom 7-25 års verksamheten som inte redan är med.
  • Svenska Flygsportförbundet prioriterar de föreningar som deltar i konferensen som seriöst samarbetar med oss för att skapa så bra utveckling som möjligt
  • Samtliga LOK redovisande föreningar kommer efter 21 januari ha möjlighet att söka medel inom de områden vi satsar på för 2018, så länge medlen räcker till
  • Er förenings Idrotts- /SISU konsulent har koll vad för idrottslyftsmedel ni kan söka. Både hos flygsportförbundet och hos distriktet som hanterar anläggningsbidrag
Uppdaterad: 28 DEC 2017 14:59

Webbshop

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.

Fototävlingen 2016

Fototävlingens vinnare

Fototävlingen andra plats

Fototävling tredje plats

fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.

Svenska Flygsportförbundet
103 96 Stockholm