Att gå på RIG - eleverna berättar!

Hur är det att vara elev på Karategymnasiet? Några av våra elever berättar här med egna ord.

Elias Lundgren
16 år (Årskurs 1 2016)
Stil: Kyokushin
Inriktning: Kata
Hemmaklubb: Minami Budokai

"Hittills har min tid på RIG varit obeskrivligt bra och jag ångrar inte för en sekund att jag sökte hit. Jag hade förr bara tävlat i stiltävlingar men hade alltid viljat nå högre internationell nivå. Jag känner att med tränarnas och kamraternas hjälp så kan jag nå dit jag vill.Tränarna är verkligen engagerade i vår utveckling och alla i gruppen hjälper varandra att övervinna både fysiska och psykiska hinder och svackor.

En av de bästa sakerna med RIG förutom träningarna och hälso och träningsläran är att gruppen inte blir som vilken annan klass som helst. Gruppen är mindre och alla har samma mål och intresse. Det gör att det inte bildas några mindre grupper, ingen blir utanför och vi spenderar så mycket tid med varandra så att både tränare och elever blir mindre som vänner och mer som varandras familj.

Visst tar det en stor del av min tid, men min antagning till RIG är ändå något av det bästa som hänt mig och det har verkligen förgyllt början av min gymnasietid. Jag har alltid en vän att umgås med och jag blir sällan skoltrött eftersom att jag får kombinera skolan med det jag brinner för."

//Elias Lundgren

Tomas Korkmaz
18 år (Årskurs 3 2016)
Stil: Inoue-ha Shito-Ryu
Inriktning: Kumite
Hemmaklubb: Solna Karate Dojo

"Karategymnasiet är det bästa valet jag har gjort. Det finns inget bättre ställe i Sverige att utvecklas på. Tränarna håller hög klass och har erfarenhet från mattan både som aktiva och med domarögon. Dessutom lägger de ner stort engagemang i sitt jobb!

Att vi ska ha en väldigt stark sammanhållning är viktigt för oss. Eftersom vi spenderar dagar in och ut med varandra så är det viktigt att vi kommer överens och för att vi ska ha den här starka sammanhållningen brukar vi ha olika sorters av aktiviteter för att stärka den. Karate är en individuell sport men att ha ett lag som alltid står bakom dig är ovärderligt.

Träning ska vara jobbigt, tufft och obekvämt, det är viktigt att känna sig obekväm i situationer. Det kommer stärka dig som person och skapar karaktär. Träning ska även ge dig någon glädje, du ska inte behöva göra något du inte känner någon njutning av, det är inte rättvist mot dig själv eller någon annan.

Jag kan garantera dig att karategymnasiet ger dig jobbiga, tuffa och obekväma pass -med glädje!

3 år på RIG: 3 år är en evighet. Tror man. Tiden är inte alltid att räkna med. Alla träningar, tävlingar, läger, resor och upplevelser, det har verkligen gått snabbt. När man står där första dagen känns allt så långt borta. Jag hade ingen aning om vad som var väntat. Jag var självklart inställd på att det skulle vara tufft, inget snack om den saken.

Att ge sig in och gå på RIG1 är inte ett lätt val, det innebär mycket. Tidiga morgnar och sena nätter. Du ska även få ihop skolan, elitsatsning och ett någorlunda fungerande socialliv. Det är inte för alla. Det krävs stort engagemang, disciplin och slit.

Det finns ingen bättre känsla än att motbevisa sig själv eller andra och den känslan har jag fått uppleva många gånger tack vare Rig1.

Jag är verkligen glad att jag har fått representera Rig1, i alla sammanhang. Tack!"

// Tomaz Korkmaz

Tomaz Korkmaz på SM 2016. Foto: Christer Hagman

Tomaz på SM 2016. Foto: Christer Hagman

//Wilma Eklund

Wilma Eklund på SM 2016. Foto: Christer Hagman

Till mer info och ansökan >>

Toppbild: Erik Wendel (t.v.) och Lucas Rutgersson (t.h) efter att de möttes i medaljmatch på SM 2016.

Uppdaterad: 2016-11-10 19:39
Skribent: Sarah Wennerström