Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Lopp med 100-åriga anor

(2015-10-09 00:00)
Helgens största lopp är utan tvekan Hässelbyloppet i Stockholms med sina 7100 anmälda. Även om inte loppet har arrangerats i hundra år så gick det första Hesselby Loppet 1915 med 22 löpare. Något som kommer att firas vid årets tävling.
 

JEM-guldet smakade bäst

(2015-10-09 00:00)
Elise Malmbergs säsong kan inte beskrivas som annat än succéartad och det är svårt för Elise själv att förstå vad det är hon har gått igenom den här sommaren. – Det går inte att sätta ord på det, det är jättekonstigt, säger hon. – Jag tänkte att j...
 
Sedan tidigare är det känt att Helsingborg är värdstad för Friidrotts-SM 2017 , men var övriga SM-tävlingar det året kommer att arrangeras är ännu inte bestämt. Det är därför hög tid att ansöka om att arrangera SM-tävling 2017.
 
Göteborg blir platsen för Svensk Friidrotts prestationscentrum för medel- och långdistanslöpning. Det beslutade Svensk Friidrotts styrelse i förra veckan. Verksamheten kommer att bedrivas i samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund. Sedan ett par ...
 
När Svensk Friidrott om en månad samlar till den årliga ordförandekonferensen är det två huvudteman på agendan; verksamhetsplanen för 2016 – 2017 och den mångfaldsplan som styrelsen har initierat och där processen precis har inletts. Det kommer...
 
Den senaste veckan har antalet inrapporterade Castorama-tävlingar ökat från 82 till 115 och antalet personer från 484 till 646. Effekterna av den aktiviteten ses framförallt i lagmomentet: Senast var det 15 klubbar som hade fått ihop fullt lag...
 
Den senaste tiden har det kommit positiva signaler från flera orter i Sverige inom arenaområdet. I Uppsala och Sollentuna byggs det för fullt och i Norrköping och Nacka diskuterar kommunerna arenafrågan på allvar.
 

Landslaget rekar Rio

(2015-10-07 00:00)
Knappt har arenasäsongen avslutats då det är dags att blicka fram mot nästa år med OS i Rio de Janeiro som den stora höjdpunkten. Landslaget tillsammans med SOK besöker den här veckan OS-staden i Brasilien.
 
Den kommande månaden bjuder västkusten till två stora terrängmästerskap. Först SM i Uddevalla och sedan NM i Göteborg. I helgen startade terrängsäsongen på riktigt i Göteborg med ett kuperat terräng-DM.
 
Fyra av de 75 idrottare som tilldelas RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2015-2016 är friidrottare: Elise Malmberg, Andreas Otterling, Johan Rogestedt och Sofie Skoog.
 
Friidrotten är en idrott som generellt sett attraherar lika mängd män som kvinnor, både som utövare och åskådare. Nu klarläggs det även i en forskningsrapport (Ung livsstil i Sverige) där det konstateras att ”Friidrotten är en jämställd idrott men...
 
I vintras var det premiär för inomhusgalan Malmö Games. Det ekonomiska läget gör nu att det inte blir någon gala i Malmö Arena den kommande inomhussäsongen.
 
I helgen genomfördes på Bosön i Stockholm den andra träffen för deltagarna i Svensk Friidrotts utbildning ”Certifierad coach”.
 

Tid för annorlunda lopp

(2015-10-05 00:00)
Hösten är ju en tid för många typer av långlopp, både snabba och riktigt långa. Den gångna helgen genomfördes dock lopp av lite mer annorlunda karaktär med banor uppför, utför och på svåra underlag.
 
Du vet väl att friidrott.se har en mobilversion: mobil.friidrott.se. Mobilversionen passar bra i telefoner och läsplattor om du snabbt vill läsa sidans nyheter och inte behöver komma åt alla undersidor.
 
12
Östergötlands Friidrottsförbund
Idrottens Hus, Box 110 52
580 11 Linköping
Telefon: 0733-238700
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Östergötlands Friidrottsförbund
Idrottens Hus, Box 110 52
580 11 Linköping

Kontakt:
Tel: 0733-238700
E-post: This is a mailto link

Se all info