PDGA

Discgolfutskottet (DU) rekommenderar att så många svenska tävlingar som möjligt ansöker om PDGA-sanktionering. Detta för att förenkla för svenska spelare att bygga upp sin egen rättvisande PDGA-rating. På samma gång får tävlingen en ökad status och attraherar fler spelare. En klassisk win-win-situation: både fördelar för spelare och tävlingsarrangör.

Förmåner till ett PDGA-medlemskap

Vad innebär det att bli medlem i PDGA? Vilka förmåner finns det för dig? Och vad används egentligen din avgift till?

För 2014 är priserna för medlemsskap PDGA:

• $ 30 för Pro, 270 SEK
  • $ 20 för Junior och Amatör, 180 SEK
  • $ 35 för PDGA Magazine, 360 SEK
  • $ 10 Disc, 90 SEK

För er som använder sig av förbundskansliets tjänster ska avgiften betalas till bbankgiro 5716-3214. Skicka ett mail med:

• namn
  • e-post
  • adress
  • födelsedata
  • vad ni betalar för
  • PDGA-nummer (om ni tidigare är medlem)

Mailet skickas till kansliet(@)frisbeesport.se.

Observera att en svensk licens (ej att förväxla med ett PDGA-medlemskap) är ett krav för att få tävla på svenska tävlingar, den licensen kostar 100 kr och betalas till samma bankgiro som PDGA, 100 kr är kostnaden oavsett om du är junior eller senior, läs mer här.

Förbundskansliet ser sedan till att överföra avgifterna till PDGA med jämna mellanrum, allt för att minska transferkostnaderna för respektive person.

Alla aktuella PDGA dokument

Tävlingsfunktionär

Är du intresserad av regelfrågor men känner att du kan för lite när du väl står ute på banan med en knivig situation framför dig?

Eller vill du kanske kunna jobba som tävlingsfunktionär och assistera de spelande grupperna när de har regelförfrågningar?

Kontakta Discgolfutskottet på discgolf(@)frisbeesport.se

Uppdaterad: 2014-01-15 08:27