Årets spelare och ledare

ÅRETS SPELARE OCH LEDARE

Det är SFFs medlemsklubbar samt licensierade spelare som nominerar namnförslag till utmärkelserna Årets Spelare (dam respektive herr), Årets Ungdomsspelare (tjej respektive kille) samt Årets Ledare och Årets Ungdomsledare.

Priserna för Årets Ungdomsspelare och Årets Ungdomsledare delas ut på ungdomsturneringen Kung Bore i Örebro.
Priserna för Årets Spelare och Årets Ledare delas ut på Vintertrofén i Göteborg.

Mejla in förslagen samt motiveringarna till This is a mailto link

Generella kriterier för samtliga kategorier

• gäller prestationer under aktuellt kalenderår, och kan gälla klubb och/eller landslag
  • Fair Play är en viktig del av prestationen
  • förutom namnförslag ska även motivering bifogas
  • dom som kan nominera är spelare (måste ha spelarlicens i SFF) eller medlemsförening i SFF
  • förening kan maximalt nominera två namn i varje kategori
  • individ kan bara tilldelas priset en gång i resp kategori

Specifikt för Årets Ungdomsspelare (tjej respektive kille)

• spelaren ska under kalenderåret ha deltagit i någon av ungdomsklasserna, men kan även handla om prestation i seniorklass
  • diplom delas ut till dom två av "topp tre" som inte vinner priset

Specifikt för Årets Ledare samt Årets Ungdomsledare

• kan vara flera personer som är gemensamt ansvariga för ett lag (t ex förbundskaptener)

Specifikt för Årets Ungdomsledare

• ledarskapet/prestationen ska ha skett för en klubb eller ett (lands)lag i någon av ungdomsklasserna

En jury bestående av Ultimateutskottet, Landslagschefen, Ungdomslandslagschefen och samtliga förbundskaptener utser sedan gemensamt dom slutliga "topp tre" nominerade i respektive kategori samt dom slutliga vinnarna. Juryn förbehålls rätten att påverka den slutliga texten i motiveringen av vinnarna.

Veckan innan Kung Bore respektive Vintertrofén presenterar UU "topp tre" namnen i respektive kategori.

Ungdomsansvarig i UU alternativt Ungdomslandslagschefen delar sedan på Kung Bore ut priserna till Årets Ungdomsspelare samt Årets Ungdomsledare.
Någon från UU alternativt Landslagschefen delar på Vintertrofén ut priserna till Årets Spelare samt Årets Ledare.

Till vänster har ni dom tidigare vinnarna samt motiveringarna sedan utmärkelserna började delas ut 2008.

Se nu till att vara med och påverka vilka namn som för evigt skrivs in i den svenska ultimate sportens "Hall of Fame" !!!

Ultimateutskottet

Uppdaterad: 2014-12-05 08:57