Årets spelare och ledare

Ultimateutskottet har beslutat att ändra upplägget för nomineringen av namn till utmärkelserna Årets Spelare (dam resp herr), Årets Ungdomsspelare (tjej resp kille) samt Årets ledare.

Nu vill vi att SFFs medlemsklubbar samt licensierade spelare ska vara dom som nominerar förslagen !
Så tycker du att just din förening har en spelare eller ledare som förtjänar något av dessa pris, se till att få din röst hörd !

Priserna för Årets Ungdomsspelare delas ut på ungdomsturneringen Kung Bore i Örebro.
Priserna för Årets Spelare delas ut på Vintertrofén i Göteborg.
Priset till Årets Ledare delas ut på vid endera av dessa tävlingar beroende på om ledarskapet varit för en ungdoms- eller seniorverksamhet.

Mejla in förslagen samt motiveringarna till This is a mailto link

Generella kriterier för samtliga kategorier:

gäller prestationer under aktuellt kalenderår, och kan gälla klubb och/eller landslag
Fair Play är en viktig del av prestationen
förutom namnförslag ska även motivering bifogas
dom som kan nominera är spelare (måste ha spelarlicens i SFF) eller medlemsförening i SFF
förening kan maximalt nominera två namn i varje kategori
individ kan bara tilldelas priset en gång i resp kategori

Specifikt för Årets Ungdomsspelare (tjej resp kille)

spelaren ska under kalenderåret ha deltagit i någon av ungdomsklasserna, men kan även handla om prestation i seniorklass
diplom delas ut till dom två av "topp tre" som inte vinner priset

Specifikt för Årets Ledare

kan vara flera personer som är gemensamt ansvariga för ett lag (t ex förbundskaptener)

En jury bestående av Ultimateutskottet, Landslagschefen, Ungdomslandslagschefen och samtliga förbundskaptener utser sedan gemensamt dom slutliga "topp tre" nominerade i respektive kategori samt dom slutliga vinnarna. Juryn förbehålls rätten att påverka den slutliga texten i motiveringen av vinnarna.

Veckan innan Kung Bore resp Vintertrofén presenterar UU "topp tre" namnen i respektive kategori.
Ungdomsansvarig i UU alternativt Ungdomslandslagschefen delar sedan på Kung Bore ut priserna till Årets Ungdomsspelare (samt Årets Ledare, om det blir ledare för ungdoms(lands)lag).
Någon från UU alternativt Landslagschefen delar på Vintertrofén ut priserna till Årets Spelare (samt Årets Ledare, om det blir ledare för senior(lands)lag).

Till vänster har ni dom tidigare vinnarna samt motiveringarna sedan utmärkelserna började delas ut 2008:

Se nu till att vara med och påverka vilka namn som för evigt skrivs in i den svenska ultimate sportens "Hall of Fame" !!!

Ultimateutskottet

Uppdaterad: 2014-01-21 18:17