Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SKF


Viktoria Helgesson sa adjö till sin aktiva tävlingskarriär i och med Elitseriefinalen i april. Men skridskorna har inte samlat ett endaste dammkorn, inte heller engagemanget i sporten. I dagarna stod det klart att hon blir projektet Jämlik Ishall.
 
Den 1 juli deltar Svenska Konståkningsförbundet på Idrottens Dag i Almedalen. Det är första gången som förbundet deltar i politikerveckan i Almedalen, för att belysa sporten och dess utmaningar.
 
Familjen till bortgångna Marina Johansson startade i samband med Minnesgudstjänsten i november 2011 en Minnesfond. Idag, tisdag den 16 juni som är Marinas födelsedag, delas det fjärde stipendiet ut ur fonden. Mottagare är Matilda Algotsson, Solna.
 
I helgen fattade ISU Council (International Skating Union) beslut om att förlägga VM i synkroniserad konståkning till Stockholm 2018. Evenemanget kommer att äga rum på Hovet den 6-7 april 2018.
 
Turen bakom kulisserna har nu kommit till den sista och tredje parten i vår tekniska panel. Som ytterst ansvarig i panelen har den Tekniska Kontrollanten (TC) sista ordet på första parkett.
 

Ingen Synkro till OS 2018

(2015-06-08 21:01)
Idag kom beslutet från IOK om att Synkro inte kommer med till Vinter-OS 2018. Läs mer om förbundets reaktioner på beslutet.
 
Vi fortsätter följa personerna bakom kulisserna. Idag har turen kommit till Tekniska Specialisten Filip Stiller vars uppgift på tävling är att identifiera de tekniska element åkaren utför, och utifrån regelverket avgöra svårighetsnivån.
 
På första parkett, i den tekniska panelen sitter en av tävlingens viktiga kuggar, Data- och videooperatörer. För dem är samarbete, smidighet och flow mantrat under tävlingsdagen. DVO är en viktig och rolig funktion med kort utbildningsväg.
 
Klubbkampens tätstrid pågick hela vägen till det sista skäret under EM i konståkning men till slut segrade stockholmsbaserade klubben KK Sollentuna!
 
Nu står det klart att IFK Helsingborg anordnar SM-veckan 2015–2016 den 9–13 december.
 
I helgen ska världens bästa lag i synkroniserad konståkning koras när VM hålls i Hamilton, Kanada. 25 lag gör upp om medaljerna i konståkningens lagsport, varav två från Sverige – Team Surprise och Team Boomerang.
 
Viktoria Helgesson, vår hittills bästa kvinnliga konståkare i modern tid, åker sin sista tävling som elitidrottare i helgen. Det blir ett avsked på hemmaplan och Elitseriefinalen i Skövde.
 
VM i Shanghai i Kina är slut för våra svenska åkare. Joshi Helgesson visade återigen att formen sitter och tangerade placeringen från föregående år, hon slutade på plats 14. Alexander Majorov kämpade med det långa programmet och hamnade på plats 23.
 
Onsdag den 25 mars drar tävlingarna i Världsmästerskapen i konståkning igång i Shanghai, Kina. För Sverige tävlar Joshi Helgesson och Alexander Majorov i dam- respektive herrklassen.
 
Göteborgs Konståkningsförbund klev högst upp på prispallen i årets upplaga lagtävlingen SKF-trofén i helgen.
 

Postadress:
Göteborgs Konståkningsförbund
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 61 45
E-post: This is a mailto link