Nyheter från SKF

För dig som är intresserad av att börja med synkroniserad konståkning, är det i regel bara att kontakta den klubb du vill börja i. Några lag har auditions i april och maj. Se en sammanställning av dessa nedan.

Under Elitseriefinalen i helgen premierades flera av våra framgångsrika svenska konståkare. Alexander Majorov fick stipendium för "Årets konståkningsprestation 2013/2014". Viktoria Helgesson fick samtidigt utmärkelsen "Stor Tjej".

Det blev en härlig avslutning på den svenska konståkningssäsongen när Joshi Helgesson med en lysande friåkning tog hem segern i Elitseriefinalen i Skövde. Samtidigt var det många andra som presterade utmärkta åk under söndagen.

Efter en rafflande lördag vid Elitseriefinalen i Skövde har vi fått tre klara guldmedaljörer i ungdomsklasserna, bland annat Anastasia Schneider (bilden). Dessutom bådar juniorernas och seniorernas kortprogram för en minst lika bra söndag.

Den som inte är på plats i Skövde kan ändå avnjuta Sveriges bästa konståkare via webben. Viasat sport sänder live från tävlingarna från klockan 12.55 på lördag, och från 10.25 på söndag.

I helgen möts Sveriges bästa åkare en sista gång för säsongen 2013/2014 för den prestigefyllda elitseriefinalen. Precis som i fjol avgörs årets sammandrabbning i Skövde.

Isabelle Olsson avslutade säsongen med att ta ännu en internationell medalj. Hon blev trea vid Triglav Trophy i slovenska Jesenice, den sista internationella singeltävlingen med svenskt deltagande för säsongen 2013/2014.

Viktoria Helgesson och Louise Jensen, Tibro Konståkningsklubb fick ta emot hedrande utmärkelser under Tibro idrottsfestival under fredagen. Viktoria blev Årets Idrottsutövare och Louise fick pris som Årets Ungdom.

Team Surprise (Sweden 1) från Landvetter KK åkte upp sig ett snäpp och blev femma vid VM i synkroniserad konståkning (tidigare teamåkning). Det andra svenska laget, Team Boomerang från Göteborgs KK Synchro kom på nionde plats.

De svenska synkrolagen Team Surprise och Team Boomerang (bilden) ska ge allt i helgen då de tävlar i VM i Courmayeur i Italien. Båda lagen har alla möjligheter att ta bättre placeringar än i fjol, då de blev 7:a respektive 9:a.

Elin Hallberg, Uddevalla KF, har förärats med ett stipendium på 10 000 kronor ur Gustaf Mattsons stipendiefond. Hon fick ta emot det på Idrottsgalan i Uddevalla i helgen.

Strålande Joshi 14:e i VM

(2014-03-27 12:36)
Joshi Helgesson från Tibro åkte en utmärkt friåkning med härlig energi, slog svenskt rekord och kom på en mycket bra 14:e plats vid VM i Saitama i Japan. Det blev 162,91 poäng totalt för Joshi.

Alla konståkare råkar någon gång i sin karriär ut för Mardrömsåket med stort M. För Alexander Majorov hände det under onsdagens kortprogram vid VM i Saitama, Japan.

Alexander Majorov och Joshi Helgesson har goda möjlighet till fina placeringar när VM i Saitama, Japan, avgörs i veckan och helgen. Båda har gjort utmärkta resultat under säsongen och flera stora stjärnor har tackat för sig efter OS.

Vid isdanstävlingen Dance Cup i Köpenhamn den gångna helgen deltog en trupp på 6 st solodansare från Nacka Teamåkningsklubb.

Svenska Konståkningsförbundet

EM2015 vit bakgrund