Nyheter från SKF

Solomin ny i toppgruppen

(2014-08-26 08:58)
Illya Solomin, Solna Konståkning är ny in i landslaget toppgrupp. Han gör därmed sällskap med Alexander Majorov, Luleå KK, Isabelle Olsson, Mörrums KK, Viktoria Helgesson och Joshi Helgesson från Tibro KK.

I helgen kan alla konståkningsälskare för första gången se när landets stjärnor visar upp säsongens nya program och dräkter i Hovet, Stockholm. Årets tävlingsperiod blir särskilt spännande eftersom EM går i Globen den 26 januari till 1 februari 2015.

Nu är det dags att anmäla sig till årets mötesplats för konståkningsintresserade - Convention den 20-21 september i Stockholm, i år med delvis nytt upplägg!

Under april-maj hade förbundet förmånen att ha Sara Larsson, student på Bosöns organisationsledarlinje, som praktikant under 6 veckor. Sara jobbade både med förbundets ordinarie verksamhet och med EM-organisationen.

Ett historiskt pris har skänkts vidare till en framgångsrik svensk åkare drygt 100 år efter det att det först delades ut. I samband med Alexander Majorovs medverkan på Art on Ice skänkte Jane Gustavsson-Lago ett privat pris till Alexander.

Fem konståkare var på plats under helgens Youth Olympic Camp, YOC, som Sveriges Olympiska Kommitté ordnade för 55 unga idrottare och 40 tränare. På bilden ser vi från vänster Anastasia, Anita, Matilda, Gabriel och Illya.

Familjen till bortgångna Marina Johansson startade i samband med Minnesgudstjänsten i november 2011 en Minnesfond. Idag, måndag den 16 juni som är Marinas födelsedag, delas det tredje stipendiet ut ur fonden. Mottagare är Joshi Helgesson (bilden).

Den 55:e ISU-kongressen är snart avklarad i Irlands huvudstad Dublin. Hela regelverket samt sedvanliga årsmöteshandlingar för de senaste två säsongerna avhandlas under en vecka med över 220 delegater från 79 medlemsländer på plats.

Årets Hans Lindh stipendiater kommer alla tre från samma förening, nämligen Solna Konståkning. Det är Anastasia Schneider, Illya Solomin och Matilda Algotsson som utsetts.

I staden Troyes, en stad med dryga 62 000 invånare i Champagne i Frankrike, anordnades för andra året i rad vuxentävlingen Bulles de Troyes mellan den 8-11 maj. Sju svenska deltagare från Malmö KK var på plats!

I Älta IF märks redan framsteg hos både funktionsnedsatta, och icke funktionsnedsatta åkare som provat att åka skridskor i en av klubbens fyra hjälpselar. Och barnen älskar det.

Förra helgen, den 22-25 maj, genomfördes tränarutbildningen Steg 4B som är den högsta nivån för konståkningstränare i Sverige. Steg 4A och 4B går vart tredje år, däremellan går det två omgångar med Steg 3A och 3B.

Vår landslagsåkare Rebecka Emanuelsson är först ut med att testa träningsisen inför EM i januari.

Fem konståkare har blivit uttagna av Sveriges Olympiska Kommitté till sommarens Youth Olympic Camp. Det är Matilda Algotsson - Solna K, Gabriel Folkesson - Malmö KK, Anastasia Schneider - Solna K, Illya Solomin - Solna K och Anita Östlund -...

Borås KK har haft en lyckosam start i projektet ”Jämlik ishall”. Klubben samarbetar med tre särskolor, vilket har gjort att många funktionsnedsatta barn kunnat prova på att åka skridskor.

EM_knapp-biljett_150x226

Svenska Konståkningsförbundet