Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SKF


Convention 2014

(2014-09-17 08:00)
Convention med Årsmöte närmar sig med stormsteg - på lördag klockan 10:00 slår vi upp portarna för 2014 års Convention!
 
I helgen samlades runt 40 killar från Sverige och Norden för att träna tillsammans i Katrineholm under ledning av Laco Vince. Som tidigare år en mycket lyckad helg!
 
Roger Blomquist, SVT Sport har gått ur tiden. Förbundsordförande Katarina Henriksson framför konståkningens varma tack för hans gärning.
 
Nu är samtliga handlingar till Årsmötet lördag den 20 september kl. 14:00 publicerade här på Skatesweden.se
 
Deltagarna på Elitseriepremiären i Luleå kommande helg har med kort varsel fått ett ändrat tidsschema, vilket förbundet beklagar. Enda möjligheten att genomföra tävlingen var att fatta beslutet att starta tävlingen redan på fredag den 5 september.
 
Säsongens tävlingsregler är nu publicerade här på hemsidan!
 
Nu går det att anmäla sig till Pojksammandraget i Katrineholm den 12-14 september! Sista dag att anmäla sig är den 15 augusti.
 
Nu är det dags att anmäla sig till årets mötesplats för konståkningsintresserade - Convention den 20-21 september i Stockholm, i år med delvis nytt upplägg!
 
Under april-maj hade förbundet förmånen att ha Sara Larsson, student på Bosöns organisationsledarlinje, som praktikant under 6 veckor. Sara jobbade både med förbundets ordinarie verksamhet och med EM-organisationen.
 
Det nya Testsystemet som gäller från den 1 juli 2014 finns nu publicerat på hemsidan.
 
Den 55:e ISU-kongressen är snart avklarad i Irlands huvudstad Dublin. Hela regelverket samt sedvanliga årsmöteshandlingar för de senaste två säsongerna avhandlas under en vecka med över 220 delegater från 79 medlemsländer på plats.
 
Förra helgen, den 22-25 maj, genomfördes tränarutbildningen Steg 4B som är den högsta nivån för konståkningstränare i Sverige. Steg 4A och 4B går vart tredje år, däremellan går det två omgångar med Steg 3A och 3B.
 
Borås KK har haft en lyckosam start i projektet ”Jämlik ishall”. Klubben samarbetar med tre särskolor, vilket har gjort att många funktionsnedsatta barn kunnat prova på att åka skridskor.
 
Vårens upplaga av Ungdomslyftet gick av stapeln i helgen i Örebro under ledning av Regina Jensen. Ett mycket uppskattat läger av ungdomarna som tycker att allt med lägret är roligt men att få träna för Alexander Vedenin är det absolut bästa.
 
Åkning på kälke har varit framgångsreceptet för KK Trollhättan Vänersborgs satsning inom projektet ”Jämlik Ishall”. Det har varit ett utmärkt sätt att locka fysiskt funktionsnedsatta personer till isen.