Hoppa till sidans innehåll
Följ denna sida

Följ sidan "Viktoria och Alexander till OS i Sotji"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.
Printer Zoom in Zoom out
wernersson_dennis_131215_konståkning_640_1
Foto: Dennis Wernersson

Viktoria och Alexander till OS i Sotji

2013-12-19 13:34

För första gången sedan 1988 skickar Sverige två åkare till OS. Det blir Viktoria Helgesson och Alexander Majorov som får åka till OS i Sotji. Sverige skickar också tre internationellt erkända domare.


– Jag är bättre än vad jag någonsin varit. På väg in i mitt livs form. Jag vill åka till OS och överträffa mig själv. Få till det där perfekta åket, säger Viktoria Helgesson.

– OS är verkligen en dröm som går i uppfyllelse! När jag åkt mitt första VM 2008, då jag förstod att jag kunde bli riktigt bra. Då insåg jag att det fanns en möjlighet att få komma till OS. Innan dess hade jag inte vågat tro på det, fortsätter Viktoria.

– Jag är mållös. Det är som att vinna på lotteri! Jag ser fram emot allt. Resan dit, kläderna, att vara en del av OS-truppen. Allt! Säger Alexander Majorov.

– Jag vill kunna lämna Sotji och veta att jag har genomfört båda åken på ett sätt så att jag minns dem resten av mitt liv, oavsett placering, fortsätter Alexander. 

Carina Skoog är Olympic Head Coach och en viktig del av den satsning på unga konståkare som nu givit oss två olympier.

– Målsättningen är förstås att Viktoria och Alexander presterar på toppen av sin förmåga och gör bättre resultat än någonsin i modern tid. Den kapaciteten har de om de prickar formtoppen i februari, säger Carina Skoog.

För svensk konståkning är dagens nyhet en sporre. I helgen avslutades årets SM i Växjö och där fler juniorpojkar än tidigare deltog. Det är kanske den tydligaste signalen om att Sverige inte bara har konståkare i världsklass utan också många duktiga unga åkare, framtidens olympier.

– Vi vet att OS är en drivkraft för många, redan från unga år. Det är den absolut största tävling som man kan delta i, något som många drömmer om, som motiverar dem kämpa hårt varje dag, säger Carina Skoog.

Sverige skickar också tre internationellt erkända domare. Mona Jonsson kommer att vara skiljedomare och Peter Levin domare i herrarnas tävling. Katarina Henriksson dömer damerna, vilket hon också gjorde i OS i Turin 2006.

Tävlingsinformation:
Alexander Majorov, 22 år, Luleå KK, tävlar 13/2 (korta programmet) och 14/2 (friåkning).
Viktoria Helgesson, 25 år, Tibro KK, tävlar 19/2 (korta programmet) och 20/2 (friåkning).

Uppdaterad: 2013-12-19 19:33
EM_knapp-biljett_150x226

 
Svenska Konståkningsförbundet
 
 
 
 
EM2015 vit bakgrund
  
  
 

 Jämlik Ishall

 
 Städa Sverige
 
 
 
Konståkningen Vill 2013-2014
Sponsorsnurra 2012
 
 
Kontakta förbundet
 
Svenska Konståkningsförbundet
Idrottens Hus
SE-114 73 STOCKHOLM
 
Besöksadress: Södra Fiskartorpsvägen 15 A-H
 
Tel: +46 (0)8-699 60 00
Fax: +46 (0)8-699 64 29
This is a mailto link
 
Bankgiro: 5892-9472