Hoppa till sidans innehåll

Organisation


Svenska Flygsportförbundet (FSF) är ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet. Vi har en organisationsform som avviker lite jämfört med de flesta andra specialförbund. Av historiska orsaker är nämligen de olika flygsporterna inom Flygsportförbundet samlade i åtta grenförbund.

Våra 366 klubbar med drygt 21 000 medlemmar är direktanslutna till FSF och även anslutna till ett eller flera grenförbund (om flera flygsporter utövas i samma klubb).

Våra distrikt arbetar med flygsportfrågor på regional nivå.

Svenska Flygsportförbundetomsätter knappt 4 miljoner kronor årligen.

Internationellt

FSF är ansluten till Fédération Aéronautique Internationale(FAI). FAI arbetar främst med tävling på internationell nivå. FAI bestämmer över de internationella tävlingarna och tävlingsreglerna. FAI:s arbete är uppdelat i tekniska kommissionern. Varje kommission arbetar med en specifik gren eller ämnesområde, till exempel modellflyg, fallskärm eller medicinska frågor. Det är våra grenförbund som är aktiva i kommissionerna.

Uppdaterad: 25 APR 2018 10:32 Skribent: Lova BANNISTER


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info