Hoppa till sidans innehåll

Flygsportens prioriteringar i Stockholm

28 FEB 2017 10:22
Stockholms Flygsportförbund som sedan det åter aktiverades har sökt efter konkreta uppdrag, har nu levererat ett stort viktigt dokument till stöd för flygsport i länet: en inventering och prioritering av flygsportens behov.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2018 00:07

Stockholms Flygsportförbunds aktiva deltagande i Stockholms Idrottsförbunds aktiviteter börjar ge resultat.

Det finns ett nystarat projekt för idrottsanläggningar i länet som sker i ett samarbete mellan landstingen, länets kommuner och Stockholms Idrottsförbund. Projektledare är Torbjörn Neiman, tidigare kultur- och fritidsdirektör i Järfälla. Det har hållits möten under vintern, och ett av dem riktade sig till flygsport, motorsport och andra idrotter med lite speciella behov av anläggningar. Uppdraget till oss var att inventera, beskriva och prioritera flygsportens behov.

Det har vi gjort. Vid ett arbetsmöte 2 februari med styrelsen för Stockholms Flygsportförbund deltog hela styrelsen: Björn Hårdstedt, Mikael Hansson, Claes Bertenstam, Lars Ekstedt, Tomas Peterson, Sven-Åke Andersson och Jeremy Hamill Keays. Vi hade dessutom fått in material från Bo Danielsson.

Vi gick igenom flygsportgrenarna en efter en, och resultatet blev det dokument som ligger under Dokumentarkiv. Det utgör en bra grund för det fortsatta arbetet med flygsportanläggningar i länet.

Det fina med projektet för idrottsanläggningar som beskrivs i inledningen, är att "alla är med" och att kommunerna representeras av tjänstemän och politiker som verkar benägna att se och förstå både behov och möjligheter.

Kontakta gärna någon i styrelsen om du har tankar om detta.

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: Adressen Gömd


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Stockholms FSF
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: 0706682720
E-post: stockholm@flygsport....

Se all info