Hoppa till sidans innehåll
Anläggningskonferens 2013

Anläggningskonferens 2013

12 SEP 2013 18:51
Stockholms Flygsportförbund deltog i årets anläggningskonferens, ordnad av Stockholms Idrottsförbund och Föreningen Stockholms läns kultur- och fritidschefer, och hade som enda idrott blivit tillfrågad om att redogöra för ett praktiskt exempel på en regional idrottsanläggning.
  • Skapad: 12 SEP 2013 18:51

Sedan ett par år anordnar Stockholms Idrottsförbund en årlig anläggningskonferens, dit inte bara idrotten utan idrottschefer och idrottspolitiker (kultur- och fritidsnämnd) från hela ländet bjuds in. Konferensen ordnas tillsammans med Föreningen Stockholms läns kultur- och fritidschefer.

Årets konferens har temat "Regionala anläggningar", ett ämne som känns extra angeläget för flygsport – de flesta av våra anläggningar är per definition regionala. De vänder sig till utövare inte bara från kommunen där anläggningen ligger utan till utövare från en större region. Dessutom är våra anläggningar ofta resultatet av ett samarbete mellan flygsportgrenar.

Till grund för samtalen på konferensen låg en beställd rapport "Regionala idrottsanläggningar" som kan hämtas på denna länk.

På det föreberedande "Anläggningsforum" i augusti berättade Stockholms Flygsportförbunds ordförande Björn Hårdstedt om arbetet med att skapa ett regionalt flygcenter på Barkarbyfältet, där Barkarby flygfält en gång låg. Det resulterade i att vi blev tillfrågade om vi ville delta på scenen under Anläggningskonferensen och berätta om projektet för de deltagande politikerna och förvaltningscheferna.

Det här var självklart ett tillfälle vi inte kunde försitta. Så vi förberedde ett väl illustrerat kortare föredrag under rubriken "Så skapar vi en regional idrottsplats organiskt genom samverkan mellan idrotter".

Faktum är att det är för just sådana här aktiviteter vi har dragit igång det tidigare insomnade Stockholms Flygsportförbund. För att aktivt visa vår verksamhet för beslutsfattare och påverka dem i positiv riktning när det gäller inställningen till flygsport.

Det var Björn Hårdstedt och Oscar Kjellberg som deltog från flygsport. Björn är som nämnts förbundets ordförande medan Oscar är säkerhetschef i Stockholms Radioflygklubb.

Hur mycket skillnad vårt deltagande gjorde är svårt att säga, men av kommentarerna vi fick efteråt var vårt budskap och vår presentation uppskattade. Deltog vid konferensen gjorde ledande idrottspolitiker och chefer från de flesta kommuner i länet, bland andra stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet i Stockholm Regina Kevius, Stockholms idrottsdirektör Olof Öhman, samt deras motsvarigheter i Järfälla, Lennart Nilsson, Torbjörn Neiman och Bo Majling.

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Stockholms FSF
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: 0706682720
E-post: stockholm@flygsport....

Se all info