Hoppa till sidans innehåll

Nu höjer vi temperaturen

08 OKT 2018 16:15
Nu höjer vi ambitionsnivån för flygsport i Stockholm. Läs här om vad som händer på riks- och distriktsnivå, och vad din klubb kan göra och få hjälp med.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2018 16:15

Med start i augusti har Stockholms Flygsportförbund en arvoderad resurs en dag i veckan. Uppdraget är att samordna och stödja flygklubbarnas verksamhet i Stockholmsområdet, främst när det gäller anläggningsfrågor men även angående klubbadministration etc. Uppdraget har givits till Stockholms Flygsportförbunds ordförande Björn Hårdstedt som har lång erfarenhet av både flygsport, föreningsarbete och samhälle & politik.

Det här är resultatet av att vi med några års uppstart åter har fått Stockholms Flygsportförbund ”på banan”. Vi vill rikta ett stort tack till de klubbar och enskilda som har deltagit vid årsmöten och i andra sammanhang för att få det här att hända. Vi har nu en bra engagerad styrelse med representation från alla flygsportgrenar.

Att vi nu har en arvoderad person som kan arbeta hela dagar med flygsportfrågor gör det lättare att bearbeta myndigheter, delta i möten osv. Det finns några självskrivna ärenden som ligger högt på agendan. Ett är det planerade sportflygfältet i norra Stockholm, där vi samarbetar med flera andra idrotter och redan hunnit träffa kommunledningen. Där pågår nu samtal med markägare. Ett annat är ett tänkt flygsportcenter på Ullna-toppen för skärm-, häng, och modellflyg. Modellflygfältens ställning i regionen är en viktig fråga, och där är ofta både markfrågan och luftrummet på tapeten.

Vi vill veta mer om vilka frågor som är viktiga för er i klubbarna. Det kan gälla både anläggning, luftrum, projektidéer ni har, eller om idrottens administration (hjälp med IdrottOnline t.ex.). Vi planerar ett möte med Stockholms stad framöver, och vill då särskilt samla in frågor som är viktiga för klubbarna som har verksamhet i Stockholms stad.

En annan fråga som kan bli aktuell på sikt är samarbetet över länsgränserna. Många stockholmare (alltså boende i Stockholms län) har fått sitt flygsportande utlokaliserat ut ur länet. I en del fall, som segel och fallskärm, är klubbarna fortfarande Stockholms-klubbar, men i andra fall, som med de som flyger på Vängsö, tillhör de ÖSFK som är en Sörmlands-klubb.

Inte bara här i Stockholmsdistriktet händer det saker. En mycket rolig utveckling är att Svenska Flygsportförbundet gemensamt kraftsamlar. Organisationerna har flyttat samman i nya lokaler i Alviks Strand, och Flygsportförbundet har just rekryterat en ny generalsekreterare som ska arbeta heltid. Vi kommer att få använda lokalerna där för Stockholms Flygsportförbund. Det kan bli ett härligt kraftcentrum. Fotot som illustrerar denna artikel visar utsikten från de nya lokalerna mot Fredhäll.

Återkom nu till oss med era viktiga frågor. Styrelsen träffas 30 oktober och kommer då att diskutera det som kommit in.

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: Adressen Gömd


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Stockholms FSF
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: 0706682720
E-post: stockholm@flygsport....

Se all info