Hoppa till sidans innehåll
0.9.142

Tummen upp för Ullna vid möte med Täby kommun

27 NOV 2018 13:21
På inbjudan träffade vi på tisdagen kommunledningen i Täby för att berätta om vår vision om ett flygcenter vid Ullnabacken. Responsen var positiv.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2018 13:21

Stockholms Flygsports arbetande ordförande Björn Hårdstedt träffade på tisdag 27 november 1.e vice ordföranden i Täby kommuns kommunstyrelse Hans Ahlgren (L). Vi hade blivit inbjudna för att presentera projektet ur flygsportens perspektiv.

Kommunledningen är angelägen om att skynda på utvecklingen av Ullnatoppen. Planer i mer eller mindre fantasifulla former har länge funnits, men det förslag som finns nu är det mest realistiska som kommit fram: en regional anläggning för utförsåkning, mountainbike och flygsport.

Kommunledningen tar nu initiativ till att snabba på skeendet, som sinkats av bl.a. länsstyrelsens sega handläggning av juridiska frågor angående deponiverksamheten. En personresurs tillsätts för att stödja projektledningen för Ullna Park.

Artikelbilden är en färsk drönarbild (tack Stefan) som retuscherats för att visa hur en färdig anläggning för flygsport kan se ut med start på gräsytor uppe på toppen och landning på en strand som nu täcks av en risig skogsridå.

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Stockholms FSF
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: 0706682720
E-post: stockholm@flygsport....

Se all info