Hoppa till sidans innehåll

Välbesökt årsmöte 2017

06 APR 2017 11:58
Stockholms Flygsportförbunds årsmöte, det tredje i ”modern tid” sedan förbundet aktiverades efter 20 års dvala, blev en stor framgång. En dryg tredjedel av länets flygklubbar deltog.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2018 00:07

Årsmötet hölls i nya Idrottens Hus vid Skanstull, och inleddes med ett mingel med mackor och dricka. Vi kunde konstatera att samtliga flygsportgrenar var representerade av klubbar, och dessutom en nykomling – vindtunnelflyging.

Klockan halv sju hälsade styrelsen välkomna och inledde ett samtal med klubbarna om situationen för flygsport i Stockholm. Styrelsen beskrev idrottens organisation och våra nya möjligheter att påverka genom nätverk och projektgrupper.

Styrelsen utvecklade sina tankar om rapporten ”Flygsportens prioriteringar…” (finns i dokumentarkivet) som tagits fram, och uppmanade flygklubbarna att ge feedback på dokumentet så det kan uppdateras och hållas levande som en grund för vår relation med markägare, kommuner, landsting och Stockholmsidrotten.

Vi berättade om nya möjligheter att få ekonomiskt stöd från Stockholmsidrotten för satsningar i klubbarna. Stockholms Flygsportförbund har en hyfsat stark ekonomi, och har också förutsättningar att stödja satsningar i klubbarna. Och så pratade vi om hur klubbarna kan utveckla sin relation med markägare, främst kommuner, och med massmedia.

Efter en dryg timmes snack där alla fick komma till tals vidtog själva årsmötet. Verksamhetsberättelse och protokoll finns i dokumentarkivet.

I stora drag omvaldes den sittande styrelsen, med ordförande Björn Hårdstedt, vice ordf Mikael Hansson som även fungerar som kassör, samt ledamöterna Tomas Peterson, Lars Ekstedt, Sven-Åke Andersson, Claes Bertenstam och Jeremy Hamill Keays.

Efter årsmötesförhandlingarna som genomfördes på rekordtid, återupptogs den fria diskussionen, och bland annat berättade representanterna från Tekniska Högskolans Flygklubb hur det fungerar på Skå-Edeby, det enda flygfältet som finns kvar i länets centrala delar.

Stort tack till klubbarna som deltog:

Ballongsällskapet Gustaf Adolf
Cirrus Skärmflygarklubb
Fenix Skärmflygklubb
Hässelby Modellflygklubb
IAC22 (konstflyg)
Indoor Skydiving Stockholm
Sigtuna Modellflygklubb
Solna Modellsport
Stockholms Fallskärmsklubb
Stockholms Hängflygklubb
Stockholms Radioflygklubb
Stockholms Segelflygklubb
Stratos Modellflygklubb
Södertörns Radioflygsällskap
Team Tornado
Tekniska Högskolans Flygklubb
Tullinge Modellflygklubb

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Stockholms FSF
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: 0706682720
E-post: stockholm@flygsport....

Se all info