Hoppa till sidans innehåll

Anläggning skärm/hängflygbackar


Skärm- och hängflyg har obetydlig miljöpåverkan och tillhör de flygsporter som utan problem kan förekomma tätortsnära utan problem med klagomål.

Eller borde kunna förekomma. För det är strid på kniven om marken i en snabbt växande storstad som Stockholm.

Just nu stödjer vi flera utvecklingsprojekt för skärm- och hängflyg, som även är till nytta för modellsegelflyg.

Ett är Ullna Air Park, arbetsnamn för en regional satsning på flygsport vi gör tillsammans med utförsåkning och mountainbike i Täby. Det finns artiklar om projektet under Nyheter.

Det andra projektet är en backe i Lövsta i nordvästra Stockholm. På den gamla soptippen i Lövsta håller redan idag skärmflygare till när det blåser från väst, men det är mer markhantering än någon riktig flygning. I samband med att Stockholms Stad bygger ett nytt kraftvärmeverk vill vi höja backen och göra den till ett riktigt flygställe som även blir fint för modell.

I södra Stockholm, i Botkyrka kommun, finns två grustag, det ena vänt mot norr och det andra mot söder. Även här är Stockholms Flygsportförbund med och agerar för att bevara och utveckla dem som flygställen. I åtminstone ena fallet finns planer på bostadsbebyggelse, men vi hoppas kunna bidra till att de bevaras som friluftsmark för flygare och andra.

Uppdaterad: 17 DEC 2018 17:42 Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Stockholms FSF
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: 0706682720
E-post: stockholm@flygsport....

Se all info