Hoppa till sidans innehåll

Digitala elevkort

08 SEP 2022 22:16
Nu finns möjlighet att fylla i de flesta av elevkorten i en helt digital lösning - vår PilotPortal. Använd gärna den för elevkort, om möjligt, så förenklar du hanteringen för kansliet och dig själv.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2022 22:16

På förra årets instruktörsseminarie visades och diskuterades en prototyp för digitala elevkort. Återkopplingen var mycket positiv från instruktörerna och strax efter årsskiftet beslutade styrelsen att beställa en första version för leverans under första halvåret. Under sommaren har systemet testats av ett antal instruktörer och nu efter en del mindre justeringar baserat på erfarenheterna från elever och instruktörer öppnar vi upp för bred användning.

Man kan fortsatt använda elevkort på papper för de elevkort som ännu inte blivit digitala, eller om man inte har möjlighet att använda den digitala lösningen. 

Här är en länk till vår PilotPortalElever och instruktörer kan här logga in, skapa elevkort, fylla i uppgifter och signera från sin mobil eller dator. Ingen risk att tappa bort sitt elevkort.

Vid sitt första besök skapar man konto med den epost-adress man registrerat hos förbundet.

Skribent: Staffan Rolfsson
E-post: This is a mailto link

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.