Kurs i pylonflygning

17 AUG 2013 05:46
Antalet paramotorpiloter ökar stadigt och nu börjar intresset för att tävla med PM också ta fart. En av tävlingsformerna kallas för pylonflygning och i höst arrangeras en kurs för att utbilda svenska PM-piloter i hur man tävlar på ett säkert sätt.
  • Skapad: 17 AUG 2013 05:46

Den 4-6 oktober arrangeras en pylonflygningskurs i Stockholm. Det blir en långhelg med många flygövningar för alla kategorier paramotorpiloter. Kursen kommer att fokusera på tävlingspsykologi, regelverk kring pylontävlingar, poängberäkning, olika typer av banor och teoretisk genomgång av flygtekniker.

För att omsätta teori i praktik kommer kursen att avslutas med en liten tävling för deltagarna.

Tanken med kursen är även att ge klubbledare en möjlighet att komma överens om ett regelverk kring pylonflygning som reglerar både träning och tävling. Instruktörer/ledare på kursen är Anders Eriksson, Peter Backman, Fredrik Wik, Pål Hammar-Rognöy och Per Linnstrand.

Alla paramotorpiloter från både SSFF och SPF som har licens, försäkring och godkänd utrustning kan vara med. Kursen kostar 250 kronor per person och anmälan krävs eftersom antalet platser är begränsat. Kontaktperson är Anders Eriksson som nås på mail eller mobil 070-7584400.

Skribent: Lars M Falkenström

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.