Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Henrik van Meulebrouck

Fenix värvar akropilot från Cirrus

01 JAN 2012 09:26
Inför flygsäsongen 2012 satsar skärmflygklubben Fenix på att utöka tävlingsverksamheten genom att knyta till sig akropiloten och Cirrusmedlemmen Henrik Van De Meulebrouck. Vilka förutsättningar som Fenix försökt locka över Henrik med är ännu oklart, men erbjudandet är uppenbarligen tillräckligt intressant för att få honom att byta klubb under 2012.
  • Skapad: 01 JAN 2012 09:26

Att värva framgångsrika medlemmar från konkurrerande klubbar är inget ovanligt inom idrottsvärlden, men att det nu även sker inom skärmflygningen i Sverige är tämligen sällsynt.

Enligt Björn Hårdstedt, ordförande i skärmflygklubben Fenix i Stockholm, är tanken att nyförvärvet Henrik Van De Meulebrouck ska bilda ett akro-team tillsammans med Fenixpiloten Daniel Lehnberg.

- Deras vilja är imponerande och eftersom de är de enda skärmflygare i Stockholm som verkar vara intresserade av att satsa på akroflygning, tycker jag att vi från klubbarnas sida måste göra så gott vi kan för att stödja dem som vill satsa på tävling. Det är ju faktiskt så att även skärmflygklubbarna är idrottsföreningar som får pengar från Riksidrottsförbundet för att leverera medaljer - alltså måste vi uppmuntra tävlandet, vilket kanske inte alla piloter är medvetna om.

 

Vad Fenix erbjuder i "övergångssumma" är ännu oklart och inte ens Henrik själv vet exakt vilket stöd han kommer att få av sin nya klubb, men det är inget han oroar sig för i nuläget.

- Det är alltid kul när man blir uppmärksammad. Jag ger det ett år, så får vi väl se hur det går!

Förhoppningsvis blir 2012 ett bra akro-år för både Henrik och Daniel, som redan nu har siktet inställt på Nordic Open Paragliding Acro Championships som kommer att avgöras i Åre i höst.

Skribent: Lars M Falkenström

 

Licensbricka 2023.jpg

 

 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.