Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ny upplaga av Lär dig flyga skärm

16 JUN 2016 18:29
Det var nio år sedan en ordentlig revidering gjordes av Skärmflygförbundets utbildningsbok Lär dig flyga skärm, och det var hög tid för en ny genomarbetad upplaga som nu finns på kansliet och sänds till alla nya elever.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2016 14:37

Den nya, tionde, upplagan av Lär dig flyga skärm innehåller massor av uppdateringar och moderniseringar, som ibland återspeglar hur synen på flygning har utvecklats. Erfarenheter från förbundets säkerhetsarbete har även givit avtryck i den omarbetade upplagan.

Två viktiga avsnitt som har tillkommit gäller inflygning för landning, och svängar på hang. Paramotorkapitlet har genomgått en storstädning. Många illustrationer har förtydligats.

Vi hoppas att den nya upplagan av Lär dig flyga skärm blir en bra hjälp för nya i sporten såväl som för dig som går en fortsättningskurs eller bara vill repetera dina kunskaper.

Boken kan beställas i tryckt version från kansliet för 250 kr. Den kan även laddas ned i elektronisk form för användning på läsplatta. Se Dokumentarkiv under Utbildningsmanualer.

Stort tack till de instruktörer som medverkat i revideringsarbetet.

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: Adressen Gömd

 

Licensbricka 2023.jpg

 

 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.