Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
lhfs

Skärmflygklubb lägger ner

11 JAN 2012 06:26
På grund av bristande intresse beslutade de tre kvarvarande medlemmarna på årsmötet i Linköpings Häng- och Skärmflygklubb att lägga ner verksamheten och skänka bort både utrustning och klubbkassan.
  • Skapad: 11 JAN 2012 06:26

Linköpings Häng och Skärmflygklubb startades av några entusiaster hösten 1995. Men ända sedan 2001 då klubben hade 38 medlemmar har intresset successivt avtagit och nu ger LHSF alltså upp. De pengar som finns kvar i klubbkassan föreslås skänkas till Vadstenas skärmflygklubb. Även klubbens vinsch är tänkt att överlåtas till intresserad klubb och då i första hand till Vadstenaklubben, men om de inte vill ha den kan även andra klubbar komma i fråga.

Om ingen klubb vill ha utrustningen kommer vinschen att gå till skrotning och vinschlinan skänkas till intresserad klubb.

Årsmötet utsåg Leif Viman till ansvarig för avvecklingen av klubbens tillgångar och därefter halade LHSF ner vindstruten för sista gången den 31 december 2011.  

Skribent: Lars M Falkenström

 

Licensbricka 2023.jpg

 

 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.