Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Möte verksamhetskontroll

Tummen upp från Transportstyrelsen

26 AUG 2015 19:29
Skärmflyget fick godkänt av Transportstyrelsen vid den årliga verksamhetskontrollen.
  • Skapad: 26 AUG 2015 19:29

Som en del av Skärmflygförbundets delegation att sköta skärmflyget i Sverige sker varje år en "verksamhetskontroll". Transportstyrelsen (TS) granskar förbundets verksamhet och anmärker på eventuella brister vid ett möte.

Granskningen handlar både om formella saker, som att det finns godkända ansvariga funktionärer för ett antal områden, och om operativa saker, som hur vi jobbar med säkerheten. Särskilt det olycksförebyggande arbetet brukar intressera TS.

Vid årets möte 25 juni var det lite speciellt eftersom vi har sjösatt ett nytt regelverk, och den fyra man starka gruppen från SSFF (ordf Sune Cullberg, vice ordf Pelle Linnstrand, kanslist H-P Fallesen och riksinstruktör Björn Hårdstedt) var nyfikna på vad TS skulle tycka.

Till vår glädje var det mest tummen upp. Vi har ju i det nya regelverket sänkt instegsåldern för grundkurs mer än vad TS regler egentligen tillåter, och vi var tydliga med att TS måste ändra i den LFS som reglerar skärmflyg för att vår nya ålder för skärmflygkurs (13 år) ska kunna träda i kraft. Vi kände att TS köpte våra argument, och att de ska göra vad de kan för att snabba på processen.

I övrigt hade inte TS, företrädda av Barbro Holmqvist och Bernt Kolm (som själva är privatflygare), inte några anmärkningar på hur vi sköter oss, och Skärmflygförbundet fick därmed godkänt och förnyat förtroende att handlägga skärmflygning i Sverige.

Skribent: Björn Hårdstedt

 

Licensbricka 2023.jpg

 

 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.