Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


Börja Skärmflyga

Ta först kontakt med någon av våra godkända instruktörer och anmäl dig till en nybörjarkurs. Innan du påbörjar kursen måste du ha betalt in vårt "Take Off Kit" som består av en försäkring, medlemskap i SSFF och utbildningsboken "Lär dig flyga skärm"
Ta med kvittot och kursboken till din kurs. Take-off kit löser du här.

Försäkringar

Olycksfallsörsäkringen STANDARD börjar gälla så fort du gjort din "Take Off Kit" inbetalning. Det är en ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring som ger dig ett bra skydd för flygning i Norden.

Vill du veta mer om vad våra försäkringar täcker och inte täcker ska du gå till fliken "Dokumentarkiv" under Försäkringar där du hittar både försäkringsvillkor och försäkringsbevis.

Uppgraderar din försäkring gör du enkelt via SSFF webshop som du finner här.

Utöver olycksfallsförsäkringen så ingår även en obligatorisk ansvarsförsäkring som vi enligt lag är skyldiga att ha då vi skärmflyger.

Utbildnings- & säkerhetskommitté

Ansvarig för utbildning och säkerhet inom skärmflygsverige är förbundets styrelse. Utbildnings- & säkerhetskommittén handlägger de flesta frågor på delegation från Transportsyrelsen.

USK består av:
Mats Henningsson, USK ordförande
Lars M Falkenström, Riksinstruktör
Henric Höggren, Ordf. Paramotorkommittén

Olycks-/incidentrapporten hittar du här...

Förutom USK är instruktörerna en mycket viktig grupp som samlas varje höst i ett seminarium och diskuterar viktiga frågor.

Förbundet har delegerats visst ansvar gällande säkerhet, tillsyn och licenser gentemot Transportstyrelsen (tidigare Luftfartsstyrelsen), som är statens tillsynsmyndighet för flyget. De kontrollerar att all flygning sker enligt de Bestämmelser om civil luftfart (BCL) som utfärdats för skärmflygning.

Uppdaterad: 24 APR 2018 15:08 Skribent: Lars M Falkenström

 

hypoxia.se 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.