Hoppa till sidans innehåll

Swepool


Swepool

Att vara med i Swepool innebär att du som pilot satsar på tävling och har som ambition att utveckla din flygning, oavsett tidigare kunskaper och meriter. Du, som är lite mera erfaren, vill även vara med att utveckla tävlingsflygning och piloter som vill prova på att tävla, samt vara en ambassadör för skärmflyg.

Landslagspiloterna plockas ur Swepool.

Vi har små ekonomiska resurser, men vi satsar på att hjälpas åt att med personliga målplaner, utveckla din flygning och bygga en stark gemenskap.

Vem kan söka till Swepool?

Alla piloter med licens P2 och Comp2 med ambitioner att tävla eller att hjälpa till att utveckla vår tävlingsverksamhet och tävlingsintresserade piloter.

Vi utgår från tre punkter;

  • Piloter med erfarenhet från tävling, som kanske inte satsar lika hårt men som gärna ställer upp aktivt som mentorer, tävlingsarrangörer, mm.
  • Hungriga nya tävlingspiloter som satsar och har visat talang.
  • Vassa piloter som satsar hårt och har chans att nå landslaget.

Krav på medlemmarna

Som medlem i Swepool är du med i en grupp som stödjer varandra med personlig utveckling och mentorskap.

Som motprestation vill vi att du ger något tillbaka till tävlingsverksamheten. Du kan till exempel vara mentor till tävlingspiloter, stötta nya piloter till att börja tävla, hjälpa klubbar att arrangera roliga lokala tävlingar, arrangera tävlingar och hålla Comp-kurser. Det finns även praktiska sysslor som att till exempel arrangera träningsläger, fixa sponsorer, trycka tröjor/jackor osv.

En Swepoolmedlem bör delta i Sverige Cup och gärna stötta mera oerfarna piloter.

Du kanske har andra talanger som du vill hjälpa Swepool med? Kom gärna med idéer och förslag.

En medlem i Swepool ska vara med i SM för att bli uttagen till landslaget och för att ha möjlighet att få del av eventuella förmåner och ersättningar. TK-ordförande och landslagsledare kan i samråd ge undantag från denna regel i unika fall, t ex vid sjukdom.

Swepool 2021

Det är hög tid att anmäla er till Swepool. Senast i början av november 2020 bör ni ha skickat in ansökan, som ni hittar under Dokumentarkiv/Tävling. Vi hoppas att många vill vara med i Swepool och bygga ett härligt gäng som utvecklas och utvecklar tävlingsverksamheten tillsammans.

XC landslaget 2021

Landslaget kommer att tas ut i mitten av februari 2021 med utgångspunkt från ranking per 1 februari 2021.

Lanslagsledare 2021 blir TK-ordförande med en adminstrativ roll och som har Johanna Hamne till sin hjälp när det gäller den sportsliga delen.

Uppdaterad: 21 OKT 2020 13:38 Skribent: TK

 


 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.