Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


För femte gången, och andra gången i Portugal, arrangerar ICF Canoe Ocean Racing World Championships och fighten om medaljerna avgörs imorgon torsdag 6 oktober. Sju atleter är uttagna att representera Sverige.
 
Fyra medaljer på fyra dagar – det är facit när VM i maraton i Ponte de Lima, Portugal summeras. Det gör det till Sveriges bästa VM någonsin, men Melina Anderssons bedrift gör både henne och detta mästerskap historiskt på flera sätt.
 
Under fredagens maraton (23 km) i U23-klassen vann Melina Andersson, Bråvikens Kanotklubb, överlägset och blev därmed första kvinna att både vinna i U23-klassen och en seniorklass på VM någonsin!
 
23-åringen Melina Anderson, från Bråvikens Kanotklubb, var bäst av alla när shorttrack-distansen inledde Maraton-VM i Portugal idag. En mäktig uppvisning som alltså slutade med guld, Sveriges första på 24 år. Grattis, Melina!
 
Eva Berglund-Lindbäck stod för en makalös utklassning, när hon tog guld i 65-69-klassen på Maraton-VM i portugiska Ponte de Lima under måndagen!
 
På torsdag drar VM i Ponte de Lima, Portugal igång och avslutar den internationella säsongen i slätvatten. Maraton-VM pågår 29 september–2 oktober och för första gången på över tio år har vi representation i samtliga K1-distanser!
 
Kanotförbundets koncept PaddlePower riktar sig till barn och ungdomar och ger utmaningar och uppgifter i en lagom progression för att gå från ”nybörjare till kanotist” på en säsong.
 
Allemansrätten fungerar om alla tar ansvar och kan avgöra vad som är lämpligt just här och nu, att kunna läsa landskapet och bedöma situationen. För att kunna fatta bra beslut är det viktigt att man har rätt kunskap och information.
 
I höga vågor och utmanande paddling tog Emma Levemyr en historisk medalj under EM i Cagliari på Sardinien, Italien 15–18 september. Men Ohana Mana Cup bjöd även på fler fina svenska prestationer.
 
Idag firar vi Allemansrättens dag och vill passa på att lyfta våra Godkända Kanotcentraler lite extra. Bland dessa hittar vi Skärgårdsidyllen i norra Bohuslän – ett fint exempel på vilken otrolig insats som våra kanotcentraler runt om i Sverige gör.
 
Svenska Kanotförbundet genomför just nu en kartläggning med fokus på hållbarhet och vi behöver din hjälp.
 
Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Det vill vi fira och under Allemansrättsveckan 19–25 september kommer vi berätta mer om, och sprida information kring, allemansrätten. Häng med!
 
Den rafflande världscupfinalen i början av september i spanska La Seu avrundade den svenska kanotslalomsäsongen. Isak Öhrströms fina prestation med en historisk vinst samt ledning inför världscupavslutningen visar att Sverige tagit stora kliv.
 
Den svenska truppen är på plats i Cagliari, Sardinen för att tävla i Ohana Mana Cup, där även Europeiska Mästerskapen sak avgöras. Tävlingarna pågår mellan 15–18 september.
 
Vilken fantastisk tävlingshelg i sprint det bjöds på i Katrineholm i helgen när Besättningsregattan och SUC-finalen avgjordes 10–11 september. Tack alla för fina insatser och grattis årets vinnare.
 

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Dalarna-Z Kanotförbund
Göran Hedström, Kämpesgatan 33
784 43 Borlänge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: goran_hedstrom@hotma...

Se all info