Hoppa till sidans innehåll

Att gå på RIG - eleverna berättar!


Hur är det att vara elev på Karategymnasiet? Några av våra elever berättar här med egna ord.

 

Hej!
Jag heter Elias Lundgren och går mitt sista år på Fredrika Bremergymnasiet och på RIG-Karate. Gymnasieåren har varit bland de bästa i mitt liv. Jag sökte till Samhällslinjen med inriktning Samhälle och sökte även in till RIG för att jag ville kunna satsa på karate och samtidigt ha möjligheten till att kunna arbeta med det jag drömmer om, politik.
Jag kom från en bakgrund av åtta år av tävlande inom stilen Kyokushin. Valet att söka till RIG och börja tävla inom WKF var för mig en självklarhet. På den rundvisning som vi sökande fick under antagningsdagen, så fick vi tydligt förklarat för oss hur relationen mellan skolan och RIG fungerade. Jag går på en helt vanlig skola, med engagerade lärare och trevliga klasskamrater och som dessutom förser mig med möjligheten till att kunna studera för att kunna bli det jag vill. Efter skolan samlas jag och de elva andra Rig-eleverna nere i den närliggande idrottshallens dojo för att träna på våran valda tävlingsgren. Antingen kata med Shihan Conny Ferm eller kumite med Sensei Gülsah Akdag och Sensei Omar Ahmedin eller så varvar man mellan de två grenarna, om man skulle vilja satsa på båda. Efter träningen har vi sedan hela kvällen på oss till att göra våra läxor eller till att träffa vänner. En del åker även iväg på kvällen för att träna på en av alla de klubbar som ligger i Stockholm. RIG:ets tränare håller även styrke och konditionspass två mornar i veckan innan skolan börjar. Varje årskurs läser även en lektion tävlings och träningslära i veckan med en av våra kompetenta lärare och tränare.
RIG ger en verkligen en ypperlig chans till att både kunna uppfylla sin dröm om att utvecklas inom sin idrott och till att kunna få den utbildning man önskar för att en dag också kunna få det jobb man önskar. Om jag inte hade sökt till RIG för två och ett halvt år sedan så hade jag garanterat inte fått den utveckling inom karaten som jag fick och jag hade heller fått chansen att möta så många nya vänner som jag fått. Att söka till RIG var något av det bästa jag gjort.


//Elias.G Lundgren SA16a & RIG-Karate HT 2018

 

Uppdaterad: 26 NOV 2018 17:52 Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link