Ett glatt gäng på Fystränarutbildning steg 1!

Fystränarutbildning – Barn och unga 11–15 år

Tränar du barn och unga i karate i åldrarna 11–15 år? Funderar du på hur fysträningen kan utvecklas för att dina elever ska bli ännu bättre på karate?

Svenska Karateförbundets Fystränarutbildning – Barn och unga 11–15 år är en certifierad kurs och syftar till att:

• utbilda i grundläggande kunskaper inom fysisk träning i åldersgruppen 11–15 år
  • ge svar på frågan, hur vi kan jobba med fysträning för att gynna utveckling som karateka?
  • påvisa hur fysträning kan förebygga skador

Utbildningen baseras på riktlinjer och kunskap från RF, Svenska karatelandslaget och Riksidrottsgymnasiet (RIG).

Målgrupp

Tränare och instruktörer som tränar barn och unga 11–15 år. Åldersgräns för att deltaga är minst 16 år. Utbildningen är öppen för alla (eller som en delkurs för de som genomgår Grundtränarutbildningen (GTU) via SISU).

Genomförande av utbildning

Distriktsförbund såväl som föreningar kan själva arrangera fystränarutbildningar, med hjälp av våra kursledare, även för mindre grupper. Genomförd utbildning räknas som en officiell förbundsutbildning och ingår i vår utbildningstrappa för certifierade föreningsledare.

För tillstånd att arrangera utbildning gäller följande:

1. Utbildningen kan arrangeras av distriktsförbund eller förening.
  2. Utbildningen registreras hos SISU, var god kontakta er närmsta SISU-konsulent.
  3. Intresse att arrangera anmäls till förbundet.
  4. Deltagaravgift uppgår till max 800 kr (arrangör kan välja att subventionera).
  5. Fast arvode till utbildare är 3000 kr + ev. resa, kost och logi.
  6. Lägsta åldersgräns för kursdeltagare är samma år man fyller 16.
  7. Maxantal: 20 deltagare per kurs.
  8. All ekonomi och administration hanteras av arrangören. Överskott tillfaller arrangören.
  9. Deltagarlista ska skickas av arrangören till förbundskansliet efter anmälningstiden för registrering.
  10. Förbundskansliet tillhandahåller diplom till deltagarna.
  11. Kursmaterial skickas digitalt till deltagarna.
  12. Under Covid-19-pandemin har kursen genomförts online.

Mer info om SISU registrering

Rekommendation på lokal för teori och praktik

• Sittplatser
    • Projektor/högtalarsystem
    • Sal/utrymme för fysisk aktivitet
    • Föreningens ansvarig bör i god tid stämma av med inbjuden kursledaren ang. kursmaterial och ev. utrustning.

Våra utbildare:
Chi Tsai