Fystränarutbildning – Vuxna +16 år

Tränar du individer i karate i åldrarna +16 år? Funderar du på att utveckla fysträningen för att dina elever ska bli bättre på karate?

Svenska Karateförbundets Fystränarutbildning – Vuxna +16 år är en certifierad kurs och syftar till att:

• utbilda i grundläggande kunskaper inom fysisk träning i åldersgruppen +16 år
  • ge svar på frågan, hur vi kan jobba med fysträning för att gynna utveckling som karateka?
  • påvisa hur fysträning kan förebygga skador

Utbildningen baseras på riktlinjer och kunskap från RF, Svenska karatelandslaget och Riksidrottsgymnasiet (RIG).

Målgrupp

Tränare och instruktörer i karate som tränar individer på +16 år. Utbildningen är öppen för alla (eller som en delkurs för de som genomgår Grundtränarutbildningen (GTU) via SISU).

Genomförande av utbildning

Distriktsförbund såväl som föreningar kan själva arrangera fystränarutbildningar med hjälp av våra kursledare. Detta är en officiell förbundsutbildning och ingår i vår utbildningstrappa för certifierade föreningsledare.

För tillstånd att arrangera utbildning gäller följande:

1. Utbildningen kan arrangeras av distriktsförbund eller förening.
  2. Utbildningen registreras hos SISU, var god kontakta er närmsta SISU-konsulent.
  3. Intresse att arrangera anmäls till förbundet.
  4. Deltagaravgift uppgår till max 800 kr (arrangör kan välja att subventionera).
  5. Fast arvode till utbildare är 3000 kr + ev. resa, kost och logi.
  6. Lägsta åldersgräns för kursdeltagare är samma år man fyller 16.
  7. Maxantal: 20 deltagare per kurs.
  8. All ekonomi och administration hanteras av arrangören. Överskott tillfaller arrangören.
  9. Deltagarlista ska skickas av arrangören till förbundskansliet efter anmälningstiden för registrering.
  10. Förbundskansliet tillhandahåller diplom till deltagarna.
  11. Kursmaterial skickas digitalt till deltagarna.
  12. Under Covid-19-pandemin har kursen genomförts online.

Mer info om SISU-registrering

Rekommendation på lokal för teori och praktik

• Sittplatser
    • Projektor/högtalarsystem
    • Sal/utrymme för fysisk aktivitet
    • Föreningens ansvarig bör i god tid stämma av med inbjuden kursledaren ang. kursmaterial och ev. utrustning.

Våra utbildare:
Chi Tsai