Hoppa till sidans innehåll

Integritetspolicy


Behandling av personuppgifter inom Svenska Karateförbundet

I vissa fall är det nödvändigt att behandla personuppgifter för att funktion och syfte med verksamheten och därmed förknippade medlemskap ska kunna uppfyllas. Vi handlägger endast uppgifter tillhörande medlemsföreningar och de enskilda medlemmar inom förbundet som deltar i förbundsaktiviteter inom ramen för medlemskapet samt anställda i förbundet och förtroendevalda.

Licenser
För att kunna administrera licenser är det nödvändigt att SKF kansli samlar in och behandlar personuppgifter enligt vad som anges i ansökningshandlingarna. Personuppgifterna är registrerade under den tid som licensen är giltig och t.om det år licensen går ut och används endast i kontrollsyfte. Ansöker du om licens godkänner du samtidigt att vi har rätt att behandla och spara dina personuppgifter i den utsträckning som är nödvändig inom ramen för ditt licensinnehav.

Utbildningar
För att kunna administrera utbildningar behöver SKF samla in och behandla personuppgifter till anmälan och i vissa fall till en kompetensförteckning, såsom licensierade instruktörer och domare. Om du deltar i en diplomerande/licensgivande förbundsutbildning så sparas dina personuppgifter så länge du själv önskar att vara aktiv i den aktuella rollen inom förbundet. Deltar du i en utbildning godkänner du samtidigt att vi har rätt att behandla och spara dina personuppgifter enligt ovan.

Landslag
För att kunna administrera landslagsverksamheten avseende anmälning till tävlingar och bokning av resor är det nödvändigt att Landslagsledningen och SKF kansli har tillgång till utövarnas personuppgifter. Dessa lämnas i första hand via landslagets egna slutna system i Sportadmin och anmäls av utövaren själv. Personuppgifterna är registrerade under den tid som utövaren är medlem av landslaget. Tackar du ja till en plats i landslaget godkänner du samtidigt att vi har tillgång till att behandla dina personuppgifter i den utsträckning som är nödvändigt inom ramen för ditt landslagsuppdrag.

Anställda och förtroendevalda
Anställda och förtroendevaldas personuppgifter behandlas i den utsträckning som är nödvändigt för att de ska kunna uppfylla sitt uppdrag samt avseende utbetalning av lön, arvode och andra avtalsstyrda villkor inom uppdraget som parterna kommit överens om. Vid anställning eller uppdrag som förtroendevald godkänner man att SKF kansli behandlar och sparar personuppgifter i syfte att administrera på det sätt som är nödvändigt.

Medlemsföreningar
Medlemsföreningar registreras i SKFs databas under den tiden föreningen är medlem i förbundet. Varje medlemsförening har en eller flera angivna kontaktpersoner. Dessa personuppgifter behandlas endast i syfte för att korrespondens och administration kring medlemskapet ska kunna genomföras mellan SKF och föreningen.

Det är föreningens ansvar att de uppgifter som finns hos SKF är korrekta och ska vid förändringar gällande kontaktpersoner anmäla detta till SKF kansli snarast möjligt.

Övrigt
Övriga situationer kan uppstå som kan kräva att personuppgifter behandlas eller förmedlas, såsom i kontakt med andra organisationer SKF har ett ansvarsförhållande till, t.ex. RF, WKF, WADA, etc, eller i kontakt med media eller juridiska instanser. Då ska särskild hänsyn och eftertanke visas och om inte särskilda skäl föreligger ska den person det berör underrättas om behandlingen innan den genomförs.

Utomstående system
SKF använder sig endast av utomstående system som är verifierade enligt GDPR och är idag anslutna till IdrottOnline samt samarbetspartner med tävlingssystemet Sportdata. 

Varje medlemsförening är per automatik knuten till IdrottOnline som en del i sitt avtal för medlemskap inom SKF. Uppgifter som av SKF hämtas i detta system behandlas endast i syfte för korrespondens och administration kring medlemskapet.

Det är föreningens ansvar att de uppgifter som finns i IdrottOnline är korrekta och ska vid förändringar justeras snarast möjligt.

 

Uppdaterad: 23 MAJ 2018 10:52 Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link