Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Hagman

Karate – allas idrott hela livet


Så lyder förbundets vision. Visionen är huvudrubriken på ett större visionsdokument som arbetades fram under hösten 2015 och reviderades under våren 2021.

Såhär förklarar förbundsordföranden Urban Andersson syftet med visiondokumentet.

”Vi i nuvarande förbundsledning har länge känt att det är viktigt för oss att tydligare fömedla varför vi engagerar oss i svensk karate och på vilket sätt vi vill göra det på. Vi har arbetat fram detta dokument för att visa vilka värderingar vi ställer oss bakom och hur vi avser att arbeta. Det ska vara grundbulten som genomsyrar våra handlingar och beslut. Vi hoppas också att våra medlemmar, oavsett karatestil, kan och vill anamma det vi tror är gemensamma nämnare för alla som älskar karate.”

”Det har senaste åren pågått ett större arbete kring hela idrottsrörelsen och dess existensberättigande, lett av Riksidrottsförbundet, där olika idrotter fått utmana sig själva och sin självbild för att bevisa nyttan med sin verksamhet. Som en följd av det låg därför vårt arbete nu helt rätt i tiden. Vi har samtidigt konkretiserat en policy för jämställdhet och integration som ytterligare förtydligar det nuvarande styrelse tror på och vill sträva efter – Karate för alla hela livet och på lika villkor.”

 

Gå till visionsdokumentet >>

 

Se också: På lika villkor - policy för jämställdhet & inkludering >>

 

Uppdaterad: 29 NOV 2017 11:10 Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link