Foto: Christer Hagman

På lika villkor

Policy för jämställdhet, mångfald och inkludering

Svenska Karateförbundet eftersträvar att jämna ut strukturella skillnader mellan män och kvinnor, där båda könen ska ha lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter att medverka och påverka.  Vi eftersträvar också mångfald där olika kön, bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter inkluderas för att berika verksamheten.

Vår målsättning är att:

• alla som vill utöva karate ska erbjudas bästa möjliga förutsättningar till att delta och utvecklas inom karate som föreningsidrott, oberoende av kön, etnicitet, kulturell bakgrund eller funktionsvariationer.
  • flickor/kvinnor och pojkar/män ska ha samma möjlighet till träning och tävling, på elit såväl som på föreningsnivå.
  • den etniska och kulturella mångfald som finns bland aktiva även skall finnas representerad på övriga nivåer.
  • beslut och förändringar väger in konsekvenser för flickor/pojkar, kvinnor/män.
  • arbeta för en jämn könsfördelning och mångfald bland förtroendevalda, ledare, coacher, domare och kommittéer såväl som hos våra föreningar.

FS 2015. Reviderad 2021.

Uppdaterad: 29 NOV 2017 11:10 Skribent: Sarah Wennerström