Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Om IdrottOnline


IdrottOnline

 

Hej organisationsledare!

Här kommer en snabbkurs kring IdrottOnline. 

IdrottOnline är ett gemensamt verksamhetssystem för svensk idrott och utgör basen för kommunikation och administration mellan medlem, förening och förbund. 

Systemet är byggt utifrån att
föreningen ska hitta allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller hemsida, medlemsregister, ansökan till LOK-stöd och Idrottslyft, administration av utbildningar och och mycket mer. Svenska Karateförbundets 
hemsida är byggda på samma sätt som för de föreningar som använder sig av IdrottsOnlines "hemsidesfunktion". Detta gör att flöden från Svenska Karateförbundet kan nå de enskilda karateföreningarna.

Att föreningar och förbundet har koppling till de gemensamma administrativa verktygen gör att förbund och föreningar enkelt kan samverka. Föreningen får tillgång till allt detta helt kostnadsfritt. Som karateförening kan du inte välja att "inte vara med" IdrottOnline. Detta på grund av att det bland annat enbart går att ansöka om det statliga LOK-stödet och Idrottslyftet genom IdrottOnline.

Utöver detta så är det även viktigt att karateföreningarna använder sig IdrottsOnlines medlemsregister. RF (Riksidrottsförbundet) tilldelar SF-bidrag (Specialförbundsbidrag) utifrån medlemmar som Svenska Karateförbundets enskilda medlemmar redovisar i IdrottsOnline medlemsregister. 

Hjälp för att börja arbeta med IdrottOnline hittar du (din förening) via Skaffa IdrottOnline och Manualer. Det finns även utbildningsfilmer på IdrottOnlines You Tube kanal som kan underlätta för dig... Så fort det hinns med så kommer vi att lägga ut tydliga länkar på filmer som bör ses för dig som är nybörjare eller vill lära mer om IdrottOnline. 

SISU Idrottsutbildarna erbjuder utbildning för IdrottOnline. På bilden nedanför ser du exempel på hur det lättast går att finna IdrottOnline utbildningarna.

1. Ange "Hela Sverige" eller ditt SISU distrikt (oftast indelat efter län) 

2. Ange ämneskategori "Administration och IT".

3. Klicka på "SÖK". 

Du får du upp ett svar med kommande IdrottOnline-utbildningarna. Du kan anmäla dig digitalt till utbildningen. Innan du anmäler dig skall förstås din föreninge eller ditt distrikt godkänt att du får söka/delta i utbildningen.

Länk till - SISU - Sök våra utbildningar...

Sök utbildning

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:39 Skribent: Bo-Teddy Olsson

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link