Hoppa till sidans innehåll

Ny ledning av Svenska Karatelandslaget

19 APR 2022 13:17
Ny Förbundskapten för Svenska Karatelandslaget för perioden 2022-2025, avseende Kumite seniorer samt Kata seniorer & utveckling, blir Emilio Merayo.
  • Uppdaterad: 19 APR 2022 13:17

Även två assisterande Förbundskaptener har tillsatts, Dan Langelotz som assisterande förbundskapten för Kumite seniorer och Felix Falk som assisterande förbundskapten för Kata seniorer & utveckling.

Förbundsordförande Urban Andersson kommenterar:
– Vi är glada att få välkomna Emilio Merayo som ny förbundskapten och Dan Langelotz samt Felix Falk som assisterande förbundskaptener. För oss har det varit viktigt att rekrytera en förbundskapten med rätt erfarenhet och aktuell kunskap för att nå framgång internationellt, goda ledaregenskaper och sunda värderingar. Om möjligt, gärna med ett internationellt kontaktnät där landslaget kan tillgodogöra sig nya förutsättningar och samarbeten. Generellt har vi sökt personer som drivs av att leda och coacha unga individer till framgång. Med förmågan stimulera, lyfta och samtidigt med tydligheten avseende förutsättningarna som finns inom en elitverksamhet. I processen med att skapa en ny landslagsledning har vi haft några grundläggande tankar. Vi vill dels organisera ledningen utefter utövarnas behov och förmågor, samtidigt vill vi forma en ledningsgrupp med olika individuella egenskaper och med tydliga ansvarsområden. Vi vill få en grupp som fungerar bra tillsammans, kompletterar samt hjälper varandra. Det tror vi att dessa personer kommer göra på ett bra sätt och vi önskar dem varmt välkomna och stort lycka till med uppdraget.

Emilio Merayo är sedan lång tid tillbaka internationell domare på högsta WKF-nivå i både Kata och Kumite, tillika har han varit aktiv som tävlande och tränare i över fyrtio år och har under denna period utbildat sig inom karate i ett internationellt nätverk bestående av några av de mest välrenommerade elittränarna och aktiva i världen. Till vardags arbetar han med att leda och utveckla människor inom sociala kooperativ, offentlig sektor.

 

”Att få möjligheten att leda Landslaget är en stor ära. Utmaningen känns otroligt inspirerande. Jag har varit aktiv inom karate över fyrtio år som tävlande och tränare samt även som domare på internationell nivå. Det gör att jag förstår de tävlande från olika perspektiv och har en god kunskap om vad som ger resultat. Vidare är jag glad att få göra den här resan med Dan och Felix som båda har en bakgrund som tävlande i landslags-sammanhang och en gedigen kompetens inom olika områden. Tillsammans kommer vi att komplettera varandra väl,” säger Emilio Merayo.

 

Felix Falk, är tidigare landslagsman och har en gedigen bakgrund som Kata-tävlande på elitnivå samt erfarenhet som tränare av tävlingsgrupper på föreningsnivå. Felix är också utbildad vid Gymnastik- & Idrottshögskolan (GIH) som legitimerad lärare i idrott & hälsa och tar med sig ett modernt och vetenskapligt perspektiv på idrott och pedagogik in i landslaget, med stor fokus på mångfald och individuella variationer. Till vardags är han idrottslärare på en gymnasieskola i Stockholm, med positivitet och teamwork som ledord.

 

Dan Langelotz, var aktiv i landslaget i både Kumite och Kata mellan åren 1991-2006. Han har även varit verksam som idrottsledare både på klubbnivå och landslagsnivå, med bl.a. ledarskapserfarenhet från dövas landslag i karate under en period på 4 år, en roll som banat väg för god kunskap i att leda och stötta atleter efter individuella behov. Dan’s yrkesområde är träning och hälsa med en bred utbildningsbas i botten och vana av att arbeta med olika målgrupper.

Förbundet önskar lycka till med uppdragen!

 

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link