Hoppa till sidans innehåll

Covid-läget inför terminsstart 2022

10 JAN 2022 11:38
En uppdatering av rekommendationer inför terminsstart 2022.
  • Skapad: 10 JAN 2022 11:38

Smittoläget rörande Covid är fortfarande på en nivå som kräver försiktighet. Det finns per i dag (10/1 2022) dock inga särskilda restriktioner som hindrar föreningar att bedriva ordinarie träning.

Cuper som sträcker sig över flera dagar, samt läger, ska ej genomföras för tillfället.

Att tänka på är rådande allmänna rekommendationer där alla verksamheter ska säkerställa att de vidtar lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19. Generella åtgärder mot smittspridning är till exempel:

  • informera om att det är viktigt att stanna hemma vid sjukdom,
  • planera verksamheter utifrån lokalernas och deltagarnas förutsättningar,
  • upprätthålla möjligheterna till god handhygien till exempel genom att se till att det finns goda möjligheter till handtvätt med tillgång till tvål och pappershanddukar.

Vi uppmanar också gällande karatespecifik träning, att i första hand prioritera träningsformer som inte kräver för mycket närkontakt, samt att skapa möjligheter till att hålla avstånd, t.ex. undvika omklädningsrum, dela utrustning, undvik Kiai och liknande.

Som förening kan man välja att kräva vaccinpass i det fall det skapar säkrare träning för de grupper som inkluderar äldre och utövare i riskgrupp.

Vidare ska föreningen ta hänsyn till de ev. restriktioner och rekommendationer som kan utfärdas på en regional och kommunal nivå samt från fastighetsägare om verksamheten bedrivs i offentliga lokaler, då dessa kan påverkas av pandemilagen.

Här kan ni läsa mer:

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/fritids-kultur-och-sportverksamheter/

 

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link