Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hög motivation på landslagsläger efter OS-besked

15 AUG 2016 09:49
I förra veckan kom beskedet att karate kommer med i OS i Tokyo 2020. Svenska karatelandslaget samlades i Sundsvall för fyra dagars intensivt läger 11-14 augusti.
  • Skapad: 15 AUG 2016 09:49

På plats var över sextio stycken aktiva: kadetter, juniorer, U21 och seniorer i kata och kumite tillsammans med landslagscoacherna. Samtliga U21/senior genomförde fystester utifrån den nyligen framtagna Fysprofilen för karate samt genomförde en screening av funktion och rörlighet. Fysprofilen genomfördes i samarbete med Juan Alonso från Riksidrottsförbundet och screeningen med Michael Petterson från förbundets Medicinska Kommitté.

- Vi hjälper de aktiva som vill med individuella träningsprogram och det var glädjande att se att de aktiva har tränat bra under sommaren och förbättrat sin fysik, säger Karin Hägglund fysansvarig/ fystränare och Chi Tsai fystränare.

Kadetter och juniorer genomförde att fyspass och fick även genomföra ett Coopertest – 3 km löpning. De unga aktiva visade god spirit på fysen och flera sprang in på riktigt bra tider.

Under lördagen och söndagen var Domarkommittén på plats. De jobbade med vardera trupp (Kata, Kumite kadett/junior och Kumite U21/senior) ett pass med matchträning och feedback till de aktiva. Det blev mycket bra pass som gav mervärde för alla.

Fr. v Per Åhström, Peter Sahlberg och Ove Viggedal 


På lördagskvällen hanns även en föreläsning med om kost och idrottsmedicin. Det var Magnus Svärd och Daniel Kibe från Elitrehab i Sundsvall som höll i den och det var uppskattat av såväl aktiva som ledare.

 -  Det var ett väldigt lyckat läger. Det var intensiva dagar med mycket träning men alla aktiva visade bra spirit. Motivationen var hög efter OS-beskedet och flera aktiva uppvisade riktigt bra prestationer. Vi ser fram emot att tävlingarna kommer igång om en månad. Först är Lion Cup i Luxemburg dit vi åker med en stor svensk trupp, säger coacherna på plats.

Joakim Engman, Förbundskapten Kumite

Lennart Larsson, Förbundskapten Kata

Per-Ola Engman, ass. Fk. Kumite

Micke Asklöf, ass. Fk. Kumite

Karin Hägglund, ass. Fk.. Kata och fysansvarig/fystränare

Chi Tsai, fystränare

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link