Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer

Lyckad premiär för läger i Parakarate!

29 AUG 2022 12:08
27-28 augusti genomfördes Svenska Karateförbundets första officiella träningsläger för Parakarate.
  • Skapad: 29 AUG 2022 12:08

44 entusiastiska och glada deltagare samlades på RF:s Elitidrottscentrum på vackra Bosön i dagarna tre för att genomföra tävlingsträning inför kommande Svenska Mästerskapen i Kristianstad, 17-18 september, med närvarande klubbar ända från Lund i söder till Boden i norr.

DSC00871.JPG

Coacher och utövare fick först en teoretisk genomgång i tävlingsregler och bestämmelser, som följdes upp med matchträning och bedömning av domare genom Sportdata. Helgen bjöd även på fyspass och gemensamma middagar. Lägret sponsrades särskilt av förbundets partner Kaiten, som ordnat profilkläder till alla deltagare, och Svenska Karateförbundet bekostade resa, kost och logi för evenemanget.

Para_Bosön.jpg

DSC00788.JPG

På plats från förbundet var hela Domarkommittén, Ove Viggedal, Kristina Milenkovic, Peter Sahlberg och Tilda Gustafsson, ordförande från Tekniska kommittén, Emma Helgesson, Andreas Fritsch från Organisationskommittén samt Generalsekreterare Sarah W Cedercrona. Värd för lägret var Anders Trapp, regionsansvarig för Parakarate Mellersta Sverige, med hjälp av Pontus Johansson och Tomas Lindgren, regionsansvariga för Parakarate Norr respektive Skåne. Under lägret närvarade också ett filmteam för att starta upp inspelningen av filmen Parakarate for Life, ett arbete som fortsätter under SM.

DSC00842.JPG

DSC00832.JPG

På SM i år kommer tre klasser för Parakarate genomföras; Kata i Rullstol, Stående Kata samt Lagkata.

Är ni intresserade av att lära mer om och vara en del av Parakarate Sweden? Kontakta SKF:s kansli, This is a mailto link.

Mer information om SM finner ni på www.karatesm.se

Förbundet tackar alla inblandade, vi ses nästa år igen!

DSC00839.JPG

DSC00875.JPG