Hoppa till sidans innehåll

Nu kan klubben söka Återstartsstöd för 2022!

21 DEC 2021 12:27
Nu öppnar ansökan för att ta del av föreningsbidraget Återstartsstöd 2022
  • Uppdaterad: 21 DEC 2021 12:27

Som en konsekvens av pandemin så har föreningar tappat både aktiva barn, unga och vuxna samt ledare och engagerade personer på olika positioner.

Svenska Karateförbundet erbjuder därför ett s.k. Återstartsstöd. Ansök om medel för att kickstarta er förening. Nedan listas tre kategorier ni kan ansöka inom.

  • PR/Marknadsföring/Synlighet

Rekrytera nya medlemmar genom en satsning inom marknadsföring. Ansök om medel för att kunna göra er förening synlig och nå ut till fler. Det kan t. ex vara:

- en annonskampanj i tryckta eller digitala medier, nya trycksaker till föreningen, en ny flagga att ha vid uteträning eller utanför er dojo, gatupratare med information om er verksamhet,

- profilkläder, t.ex. jackor, kepsar, (ej. ordinarie träningsoverall eller träningsutrustning) till föreningens medlemmar för att synliggöra er klubb.

- medel för att genomföra prova-på-verksamhet, uppvisningar eller omkostnader för att skapa samverkan med skolor.

  • Tävlingssatsning/utbildning inom tävling

I denna kategori kan ni ansöka om medel för att möjliggöra för era medlemmar att delta i tävling eller skapa intresse för tävling. T ex erbjud att subventionera tävlingslicensen, eller tävlingsavgifter för ungdomar som vill tävla i er förening. Satsa på coacher genom att erbjuda subventionerade coachlicenser. Satsa på utbildning/seminarium inom tävling och träning med tävlingsinriktning.

  • Utbildning

Ansök om medel för att kunna erbjuda era engagerade medlemmar utbildning. Bjud t ex in föreläsare eller coacher som kan inspirera alla medlemmar till fördjupad kunskap inom hälsa, budo, kost och träning. Bjud in till seminarium med gästtränare. Fördjupa era kunskaper i föreningslära eller erbjud kassören fortbildning. Eller varför inte en kurs om inkluderande arbete för mångfald - allt som kan skapa en stabil och trygg bas i ert föreningsarbete samt engagera era medlemmar på olika sätt. Fråga vad era medlemmar vad de är intresserade av.

Villkor: Barn och ungdom är prioriterade grupper. Jämställdhetsperspektivet ska beaktas. Insatsen ska genomföras under 2022 och återrapporteras via IdrottOnline. Återrapportering kommer förenklas så mycket som möjligt!

Observera att även Karatelyftet kommer finnas tillgängligt för ansökan under 2022/2023.

Ansökningsperiod

Första ansökningsperioden är från och med den 21/12 2021 till och med den 31/3 2022.

Ni kan söka för enstaka aktiviteter eller satsningar som återkommer och avslutas längre fram, men senast i december 2022.

Ansökningar behandlas löpande, i kronologisk ordning och enligt först-till-kvarn-principen med ca 3 veckors handläggning. Beslut om stöd kan inte överklagas.

Ansökning sker via formulär på IdrottOnline. Se vår lathund >>

Återrapportering

Återstartsstödet ska bidra till en kickstart och energiboost till föreningen. Enstaka aktiviteter ska genomföras och slutrapporteras under slutrapporteras 1/2 2023.

Med återrapportering menas att genomförandet av era aktiviteter ska kunna styrkas med t ex kursintyg, deltagarlistor och bilder. Era utgifter kan också styrkas med kvitton/faktura på inköp från inköpsstället. Exempel är inköp från butik eller faktura från leverantör eller annonsörer. Inköpen ska vara gjorda i den period som ansökan avser. Avsaknad av giltiga dokumentet för återrapport kan resultera i att föreningen blir återbetalningsskyldig.

Kontaktperson hos SKF:

Naja Rehn, administratör Återstartsstödet, SKF Kansli,

tel 08-597 604 93, This is a mailto link 

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link