Hoppa till sidans innehåll

Sammandrag Förbundsstämman 2022

14 MAR 2022 16:15
Svenska Karateförbundets Årsmöte, den s.k. Förbundsstämman, genomfördes den 12 mars.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2022 16:15

Årets upplaga blev ett hybridmöte, med en del av deltagarna på plats fysiskt på Scandic Grand Central i Stockholm och möjligheten att vara uppkopplad på distans för övriga. Deltagare var på så sätt samlade från Piteå i norr till Skåne i söder med support av den externa teknikpartnern Easymeet.
33 föreningar var under dagen representerade med totalt 90 röster. Med glatt humör från deltagarna samt ett utmärkt ordförandeskap från Riksidrottsstyrelsens Vice ordförande, Anna Iwarsson, blev det en givande och engagerande stämma på ca 2,5 timmar.

Inledningsvis premierades några särskilda gäster av förbundsordförande Urban Andersson och GS Sarah W Cedercrona, där Michael Pettersson var först ut att avtackas som avgående ordförande för Medicinska Kommittén efter sitt tio år långa engagemang. Stort tack för din värdefulla insats Michael!

Utmärkelsen Årets Idrottsförening 2021 delades också ut och gick till Solna Shotokan KK, genom representanten Dragan Hrstic (på bild) med följande motivering: ”Denna klubb har visat goda exempel på bibehållen verksamhet under pandemin där de också lyckats utveckla sig, behålla och rekrytera medlemmar. De har även under 2021 firat jubileum och fyllt hela 20 år. För detta vill vi belöna dem med Årets Idrottsförening 2021.”

Utmärkelsen innebär ett stipendium på 10 000 kr till klubbens fortsatta verksamhet. Grattis Solna Shotokan och fortsatt lycka till med klubben!

Gulsah Tararbit var också på plats och belönades med Stora Grabbars och Tjejers märke, en utmärkelse med anor från 1928 med syfte att belöna tidigare elitaktiva vars karriär har gjort avtryck i svensk idrott. Gulsah var landslagsaktiv i många år och är bl.a. tidigare EM-medaljör. Hon gick sedan vidare till att utbilda sig på GIH och är numera ansvarig tränare på RIG Karategymnasiet såväl som Förbundskapten i Kumite inom Svenska Karatelandslaget för Kadett, Junior & U21. Tack för ditt engagemang och ett varmt grattis!

På stämman presenterades sedan 3 propositioner från styrelsen, där stämman röstade igenom samtliga. I den första propositionen föreslog styrelsen att förbundets medlemsföreningar får pengar tillbaka på medlemsavgiften med anledning av pandemin. Ett rungande ja blev svaret.

Proposition nummer två, som handlade om att i stadgarna formalisera möjligheten att kunna genomföra stämman digitalt, gav ett motyrkande från salen genom Leif Almö från Skånes Karateförbund. Det ledde till två omröstningar men landade slutligen i enighet mellan den yrkande och styrelsen. Enligt den tredje propositionen kan nu också ett hedersråd inrättas för att ta vara på avgående styrelsekompetens och erfarenhet i framtiden.

Även en motion framfördes, från Magnus Palmqvist, Bushido Karate, vilken stämman avslog.

Personval röstades igenom enligt valberedningens förslag med omval av förbundsordförande Urban Andersson på tre år och kassör Michael Bergman samt ledamot Javier Escalante på två år. Fyllnadsval ägde också rum då f.d. ledamot Urban Johansson lämnat sin plats i förtid. Stämman valde därmed in Gona H. Sharif från Göteborg på ett år, vilket också gör stämman historisk i och med att styrelsen för första gången sedan förbundets bildande uppnår 50/50 i jämställdhet. Vaberedningen bestod av Lennart Larsson, Lotta högström och Torbjörn Jönsson, som också valdes om ännu ett år. Stort tack till er för årets valarbete.

Urban Andersson och Michael Bergman tackade för sina omval och bad också stämman att reflektera över återväxt av potentiellt förtroendevalda och den framtida utmaningen i att förnya förbundsledningen på de tyngsta posterna, dvs ordförande och kassör. Detta då båda har arbetat länge på sina poster och förr eller senare kommer behöva lämna över. Medskicket - att förvaltningen av förbundet i modern tid är ett omfattande ansvar, både ekonomiskt och organisatoriskt, vilket gör det viktigt för SKF:s stabilitet att ny kompetens bör slussas in med god framförhållning och medvetenhet om vad rollerna innebär.

Stämman avslutades med att tacka av Anna Iwarsson, vilket gjordes genom att GS Sarah W Cedercrona presenterade att förbundet i hennes namn skänkt en pengagåva på 1000 kr till Röda Korsets akuta insatser i Ukraina.

Tack till alla föreningar som tog sig tid att upprätthålla vår föreningsdemokrati! Väl mött nästa år.

Här finner du handlingarna från stämman 2022 >>


E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link