Hoppa till sidans innehåll

Utbildningsdag - hur kan vi lära ut Karate till funktionsnedsatta?

27 JUN 2016 16:28
Vi bjuder in till en kostnadsfri utbildningsdag i Lund kring ämnet Karate för funktionsnedsatta. Utbildare är den välrenommerade Eric Bortels, Belgien, från I-Karate Global, Inclusive Karate Federation.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 15:25

Boka in söndagen den 11 september redan nu! 

Då får ni nämligen chans att ta del av Eric Bortels kunskaper kring karate för utövare med funktionsnedsättning. Eric, från I-Karate Global, Inclusive Karate Federation, kommer under dagen att introducera sitt framgångsrika koncept för träning av utövare med funktionsnedsättningar, ett system som är stiloberoende och kan användas inom alla karatestilar.

Karate anses generellt som en bra träningsform för utövare med funktionsnedsättningar. Det finns också ett ökande intresse och behov hos våra föreningar att lära sig mer om hur man på bästa sätt kan ta emot utövare med olika typer av funktionsnedsättningar. Vi är därför mycket glada att kunna presentera denna kostnadsfria utbildningsdag, öppen för alla som är intresserade av att lära ut karate till funktionsnedsatta.

Arrangörer är Lunds Karateklubb, Engelholm Shotokan Karate Klubb tillsammans med förbundets kommitté Karate för alla.

Datum är den 11 september i Lund. Exakt tid och lokal meddelas senare.

Obs! Antalet platser till dagen är begränsade. Anmäl er därför gärna snarast möjligt till någon av kontaktpersonerna nedan, via e-post: 

Tomas Lindgren, Lunds Karateklubb – This is a mailto link

Gunilla Jodry, Karate för Alla – This is a mailto link

Vad är i-Karate?
2007 utvecklade Eric Bortels, Belgien, det han kallar i-Karate och tog fram ett träningskoncept för att kunna instruera personer med alla typer av funktionsnedsättning. Systemet är stiloberoende och kan användas inom alla karatestilar. Eric Bortels tog också fram ett tävlingssystem som passar för personer med alla typer av funktionsnedsättning. Efter initierande önskemål från Japan startade han sedan den globala intresseorganisationen IKF - Inclusive Karate Federation. Läs mer här: http://www.i-k-f.net/

Välkomna!

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link