Hoppa till sidans innehåll

Kommittéer


Den löpande verksamheten drivs av kommittéer med ansvar för olika specialområden. Kommittémedlemmarna väljs vartannat år i samband med årsmötet.

Är du intresserad av att arbeta ideellt i en av våra kommittéer, skicka gärna ett mail till This is a mailto link och berätta vad du brinner för och vill jobba med! 

För att se vilka ledamöter som ingår i resp. kommitté innevarande säsong, klicka här.

Elitkommitén Singel, Par och Isdans (EKSPI)

Elitkommittén Singel, Par och Isdans ansvarar för förbundets elitverksamhet inom singelåkning, paråkning och isdans. Det innebär bland annat att:

  • utarbeta elitprogram
  • planera och genomföra landslagsläger
  • göra uttagningar till internationella tävlingar och mästerskap

Elitkommittén Synkro (EKSY)

Elitkommittén Synkro ansvarar för elitverksamheten inom synkroniserad konståkning. Det innebär bland annat att:

  • utarbeta elitprogram
  • planera och genomföra pre event
  • göra uttagningar till internationella tävlingar och mästerskap

Tekniska Kommittén (TEK)

Tekniska Kommittén ansvarar för alla svenska tävlings- och testregler. Kommittén ansvarar även för de Tekniska Funktionärerna och föreslår bland annat uttagningar till förbundstävlingar. Dessutom ansvarar man för utbildnings- och stomplaner samt manualer, dokument och riktlinjer för Tekniska Funktionärer.

Tävlingskommittén (TVK)

Tävlingskommittén förvaltar och utvecklar de svenska tävlingssystemen. Man arrangerar tillsammans med utsedda föreningar bland annat SM i både singel och synkro, SKF-Trofén och Elitseriefinalen. Kommittén hanterar även tävlingsadministration med tävlingsplanering, antagning/fördelning av åkare och rankingen. TVK ansvarar även för teknisk support, utrustningarna, IT-stöd samt stöttar och utbildar arrangörer i Tävlingsledning, IndTA och ClubComp. 

Utbildningskommittén (UTBK)

Utbildningskommitténs uppgift är att i samarbete med övriga kommittéer planera och genomföra förbundets utbildnings-verksamhet samt att upprätta en långsiktig utbildningsplan. UTBK har även regelbunden kontakt med distriktens utbildningsansvariga och ansvarar för uppdateringen och utvecklingen av kursmaterial samt stomplaner. Kommittén ska även tillse att det finns utbildade kursföreläsare och se till att det finns register över centralt utbildade instruktörer och arrangörer.

Utvecklingskommittén (UTVK)

Utvecklingskommittén arbetar för att på alla plan bredda konståkningen i Sverige. Målet är att ha alla discipliner (singel, par, isdans och synkro) och att alla ska ha möjlighet att åka konståkning i alla ishallar runt om i Sverige. Utvecklingskommittén ansvarar för fördelningen av föreningsstödet inom Idrottslyftet.

Uppdaterad: 23 OKT 2013 13:23

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link