Hoppa till sidans innehåll
Foto: RF

Idrottslyftet


Idrottslyftet

Regeringen har beslutat att ge idrottsrörelsen fortsatt förtroende att genomföra och utveckla Idrottslyftet. Det innebär att svensk idrott även kommande år får 500 miljoner kronor att fördela mellan de 70 olika förbunden. Idrottslyftet ger idrottsrörelsen en möjlighet att utveckla verksamheten, men innebär också att vi har ett stort ansvar att förvalta pengarna på bästa sätt eftersom det är skattemedel vi hanterar.

Huvudsyftet med Idrottslyftet är att behålla fler ungdomar i idrottsföreningarna. Hur varje idrott gör det, är upp till varje förbund att bestämma.

Svenska Konståkningsförbundets föreningsstöd fördelas av Utvecklingskommittén tillsammans med Malin Jarl, ansvarig för Idrottslyftet på förbundskansliet.

Ett av kriterierna för att beviljas medel är förutom ovanstående, att projekten är i linje med förbundets verksamhetsmål antagna på Årsmötet 2012 och att föreningen fullgjort sina skyldigheter gentemot förbundet.

Det är fortsatt två områden som kommer att prioriteras:

  • Föreningsprojekt (söks i förväg).
  • Utbildningsbidrag (söks senast 30 dagar efter avslutad utbildning).

Klicka på aktuell säsong här till vänster och läs mer hur man går tillväga.

Kontakta Malin Jarl på förbundskansliet för mer information eller om ni har några frågor eller funderingar om Idrottslyftet.

Ytterligare information om "Idrottslyftet - mer och fler" finns på Riksidrottsförbundets servicesajt Svenskidrott.se:s hemsida.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:08

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link