Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsarrangör


Kompetenta och kunniga arrangörer är nödvändiga för att vi ska kunna upprätthålla och utveckla tävlingsverksamheten i Sverige.

Som tävlingsarrangör är det en stor mängd detaljer att hålla reda på. För att alla deltagare ska ges lika förutsättningar är det viktigt att tävlingar genomförs i enlighet med Svenska Konståkningsförbundets (SKF) regler och riktlinjer.

SKF erbjuder arrangörsutbildningar med två olika inriktningar: 

Tävlingsledning

En utbildning för projektledarrollen som tävlingsledare; Vilka krav ställs på en tävlingsarrangör? Vilken formalia måste man tänka på? Ekonomi? IndTA?

Utbildningen behandlar samtliga tävlingssystem: A-tävlingar, Klubbtävlingar, Stjärntävlingar och förbundstävlingar. Kursen har inget teknisk innehåll, men för att kunna arbeta med de workshops som ingår i kursen, krävs att deltagaren har med sig en egen dator till utbildningen.

Genomgången arrangörsutbildning är numera ett krav för att föreningen ska stå som ansvarig arrangör för tävlingsarrangemang (Stjärn-, Klubb-, A-tävling inkl. DM, Elitserietävling samt förbundstävling).

Arrangörsutbildning i ClubCompFS

En teknisk utbildning för arrangörer av Klubbtävlingar och A-tävlingar. Arrangörsutbildningen. Utbildningen innehåller Mjukvara med att skapa databas och inmatningar under tävling, nätverk, teknikkrav och resultatsida. God datorvana krävs.

Uppdaterad: 21 AUG 2014 17:28

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link