Hoppa till sidans innehåll

King of Ice gjorde succé på Stockholm Ice

02 APR 2010 19:38
Stockholm Ice blev en succé! Världens konståkningsstjärnor showade loss i Ericsson Globe på långfredagen inför 9 000 åskådare. Mest av allt showade King of Ice, Evgeny Plushenko, Ryssland, som passade på att bjuda på några råd till de svenska åkarna.
  • Skapad: 02 APR 2010 19:38

- Träna hårt, lyssna på era coacher och låt åkningen komma från hjärtat!

Direkt efter finalen fick Skatesweden.se en unik bild av den ryske stjärnan och hela svenska gänget av singelåkare som var med i Stockholm Ice: Viktoria Helgesson, Kristoffer Berntsson, Adrian Schultheiss och galans yngste deltagare: 9-årige Nikolaj Majorov från Luleå.

Den ryske stjärnan ställde glatt upp på bild och såg till att Nikolaj fick stå i mitten av bilden.

På väg från omklädningsrummet, med fullt av blommor i famnen, fick Skatesweden.se också ett kort snack med en Plushenko på topphumör:

- Vad som är skillnaden mellan att vara nia i världen, och att vara bäst i världen? Det är svårt att förklara, men förutom att träna hårt och lyssna på sin coach är det viktigt att få fram den som finns här inne, sade världens kvadrupelkung och bankade sig kraftfullt på hjärtat.

Bilden med Plushenko var ett ögonblick att minnas för alla de svenska åkarna, men mest förstås för 9-årige Nikolaj Majorov, som träffade en av sina stora idoler för första gången:

- Det var roligt att både få träffa honom, och se honom åka, sade Nikolaj som satt på parkett efter sitt nummer som rev ned applåder från den entusiastiska påskpubliken.

Applåderna och de uppskattande ”ooohna” duggade lika tätt som regndropparna i Göteborg en kulen oktoberdag. Inte minst när de övriga svenskarna gick loss i full frihet, utan tankar på poäng och placeringar.

Applådstyrkan nådde stormnivåer när schweizaren Stéphane Lambiel äntrade isen. Lambiel, som fyllde 25 år under långfredagen, fick en spontan ”Ja, må han leva”-sång av publiken, ledd av konferencier Fredrik Granqvist.

Slutligen nåddes orkanstyrka i applåderna när Evgeny Plushenko gjorde sina två nummer, förstås med kvadrupel på programmet.

Per Adler, generalsekretare i Svenska Konståkningsförbundet, och initiativtagare till Stockholm Ice - som genomförs tillsammans med Stockholm Globe Arenas - log som en svensk sommarsol när han summerade succén:

- Idrott och elegans i skön förening: Kan det bli bättre?

- Det är kul att kunna bjuda den stora och kunniga svenska konståkningspubliken på en show i världsklass. Med Stockholm Ice visar vi att svensk konståkning har en fantastisk framtid!

Foto båda bildetna: Sören Andersson, www.2see.se  

Skribent: Thomas Björn
EM_knapp-biljett_150x226

 
Svenska Konståkningsförbundet
 
 
 
 
EM2015 vit bakgrund
  
  
 

 Jämlik Ishall

 
 Städa Sverige
 
 
 
Konståkningen Vill 2013-2014
Sponsorsnurra 2012
 
 
Kontakta förbundet
 
Svenska Konståkningsförbundet
Idrottens Hus
SE-114 73 STOCKHOLM
 
Besöksadress: Södra Fiskartorpsvägen 15 A-H
 
Tel: +46 (0)8-699 60 00
Fax: +46 (0)8-699 64 29
This is a mailto link
 
Bankgiro: 5892-9472
 
  
 
 
 

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link